Το γραφικό ”Τρένο του Πηλίου” ξανασφυρίζει.
Η Hellenic Train επανέφερε τα δρομολόγιά του κάθε Σαββατοκύριακο στη μοναδική διαδρομή Ανω Λεχώνια – Μηλιές – Ανω Λεχώνια.
Ειδικά τη Δευτέρα του Πάσχα 13 Απριλίου 2026, το ιστορικό τρένο θα πραγματοποιήσει επιπλέον δρομολόγια, δίνοντας σε κατοίκους και επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν μια εμπειρία μέσα στην υπέροχη φύση και στην παράδοση του Πηλίου.
Δρομολόγιο 3800: Άνω Λεχώνια – αναχώρηση 10:00
Δρομολόγιο 3801: Μηλιές – επιστροφή 15:00
Στάση στην Ανω Γατζέα (15’ και στις δύο κατευθύνσεις)
Οπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μένη Λαζάρου, ”το Τρένο του Πηλίου, γνωστό και ως “Μουτζούρης”, αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά κι εμβληματικά μικρά σιδηροδρομικά δίκτυα της Ευρώπης. Κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, με έργο του μηχανικού Εβαρίστο ντε Κίρικο, και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1903.
Η γραμμή σχεδιάστηκε ώστε να συνδέει τον Βόλο με τα χωριά του Πηλίου, διασχίζοντας εντυπωσιακά γεφύρια, σήραγγες και φυσικά τοπία μοναδικής ομορφιάς. Σήμερα λειτουργεί ως τουριστική διαδρομή, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία ταξιδιού στον χρόνο.
Ενα ταξίδι, μια εμπειρία, ένα κομμάτι ζωντανής ιστορίας που συνεχίζει να κινείται μέσα στο Πήλιο κάθε Σαββατοκύριακο”.
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΟυγγαρία: Ιστορική νίκη Μαγιάρ – Ο Oρμπαν έχασε τις εκλογές έπειτα από 16 χρόνια
Επόμενο άρθροΑνοίγει τα φτερά της για το WNBA η Φασούλα