Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, υπό τον επικεφαλής της, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, διαβίβασε στους Ευρωπαίους εισαγγελείς δύο πολυσέλιδα πορίσματα για παράνομες επιδοτήσεις αγροκτηνοτρόφων της Θεσσαλίας, με μεγάλα ποσά, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο κ. Βουρλιώτης δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία των δύο αγροκτηνοτρόφων και μεταξύ αυτών δεσμεύτηκαν και κρυπτονομίσματα που βρέθηκαν σε τραπεζική θυρίδα.

Ο πρώτος εμπλεκόμενος έλαβε παράνομες επιδοτήσεις κατά την πενταετία 2019-2024, οι οποίες ανήλθαν σε 1.400.000 ευρώ και ο δεύτερος έλαβε κατά την τετραετία 2020-2024 παράνομες επιδοτήσεις ύψους 300.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βουρλιώτης ολοκλήρωσε δύο από τις πολλές έρευνες που διενεργούνται σχετικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και διαβίβασε δύο πολυσέλιδα πορίσματα στους Ευρωπαίους εισαγγελείς για τις δικές τους επόμενες ποινικές κινήσεις, καθώς ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη προκαταρκτικές έρευνες. Τις δύο αυτές περιπτώσεις θα τις χειριστούν οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς και δεν θα διαβιβαστούν στον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Καψιμάλη.

Μεταξύ των ευρημάτων είναι ότι ο ένας αγροκτηνοτρόφος, ενώ διαμένει στη Θεσσαλία, κατέθεσε την αίτηση επιχορήγησης στο Ρέθυμνο της Κρήτης, καθώς εκεί είχε “καλή πρόσβαση”. Επίσης, τις επιδοτήσεις τις λάμβαναν σε μετρητά και όχι μέσω Τράπεζας και εν συνεχεία τις επένδυαν σε διάφορους τομείς.

Για τον έναν αγροκτηνοτρόφο, ο κ. Βουρλιώτης προχώρησε σε δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του, 2 τραπεζικών θυρίδων, 8 ακινήτων και 2 πολυτελών αυτοκινήτων (ένα μάρκας Μερσεντές και ένα υβριδικό BMW).

Στον δεύτερο εμπλεκόμενο δεσμεύτηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του και οι τραπεζικές θυρίδες. Μάλιστα, στις θυρίδες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυπτονομίσματα. Ακόμη, κατασχέθηκαν χρεόγραφα και 2 αγροτεμάχια. Στα αγροτεμάχια ο εμπλεκόμενος είχε επένδυση με φωτοβολταϊκά πάνελ. Τέλος, η Αρχή και ο κ. Βουρλιώτης, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εισαγγελείς, συνεχίζουν στοχευμένους ελέγχους για τα πρόσωπα που έχουν λάβει παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και για όσους συνέδραμαν, ή αδράνησαν, ή συνέβαλαν από τις θέσεις που κατείχαν, να εξελιχθεί, επί σειρά ετών, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πηγή: TheToc

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΟ πατέρας μου είναι για μένα βράχος, πάντα με σωστές συμβουλές
Επόμενο άρθροΑίτημα του ΠΑΟΚ να ενταχθεί στην EuroLeague