Ποινή φυλάκισης και «τσουχτερό» πρόστιμο επέβαλε σήμερα το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 46χρονο που κυκλοφορούσε αυτοκίνητο με πινακίδες…άλλου αυτοκινήτου. Όπως υποστήριξε ο ίδιος στο δικαστήριο, του επιβλήθηκε πρόστιμο για παράνομη στάθμευση, του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες, πλήρωσε το πρόστιμο αλλά δεν πρόλαβε να πάει να τις πάρει.

Με τις κατηγορίες της άρνησης ελέγχου-απείθειας, χρήσης πινακίδων άλλου οχήματος και χρήση οχήματος που έφερε άλλες πινακίδες, κάθισε σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου ένας 46χρονος Βολιώτης. Ο άντρας συνελήφθη χθες το απόγευμα στο 13ο χλμ Πορταριάς – Ζαγοράς από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ο 46χρονος οδηγώντας ΙΧΕ δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αναπτύσσοντας ταχύτητα, έχοντας αντικαταστήσει τις νόμιμες πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος με άλλες που ανήκουν σε έτερο όχημα του ιδίου. Αρχικά, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα για έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 46χρονος στο 2ο χλμ Πορταριάς – Χανίων. Ο άντρας δεν σταμάτησε και οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν μέχρι το 13ο χλμ Πορταριάς – Ζαγοράς, όπου και τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Σήμερα στο Αυτόφωρο απολογούμενος ο 46χρονος χαρακτήρισε την πράξη του «επιπολαιότητα» και είπε ότι ντρέπεται για αυτό που έκανε. Επίσης, υποστήριξε ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε του το έδωσε πελάτης του επειδή του όφειλε χρήματα από μία δουλειά και πως δεν είχε πινακίδες γιατί τις αφαίρεσε η Τροχαία για παράνομη στάθμευση. Ο ίδιος πλήρωσε το πρόστιμο αλλά αμέλησε να πάει να πάρει τις πινακίδες και όταν χρειάστηκε να μεταβεί στο Χορευτό την Κυριακή για δουλειά, έβαλε τις πινακίδες από το δικό του αυτοκίνητο, το οποίο δεν μπορούσε να μετακινηθεί λόγω βλάβης.

Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.

 

Κατερίνα Λαμπρονίκου

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι συνταξιούχοι της πρώην Εμπορικής Τράπεζας
Επόμενο άρθροΘλίψη για τον χαμό 74χρονου στον Βόλο