Με πρωτότυπο και σίγουρα δημιουργικό τρόπο θα τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου από τις 10.30 το πρωί ως τις 1.30 το μεσημέρι, στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.. Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσει βιωματικό εργαστήριο κεντητικής τέχνης με τίτλο «Με βελόνα και κλωστή αφηγούμαι της Κάρλας τη ζωή».

Η δράση συνδιοργανώνεται από το Μουσείο και την Ομάδα «Αφηγηματικών Κεντημάτων (Samplers)», μια δημιουργική κοινότητα, που από το 2019 αξιοποιεί την τέχνη του κεντήματος, ως μέσο αφήγησης ιστοριών, βιωμάτων και παραδόσεων. Με δειγματολόγια και αφηγηματικά κεντήματα, η ομάδα έχει αναπτύξει δράσεις σε συνεργασία με μουσεία και πολιτιστικούς φορείς, αναδεικνύοντας το κέντημα ως πολιτιστικό αγαθό και σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, το Μουσείο θα φιλοξενήσει μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Καναλίων, καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η Αικατερίνη Ματσούκα, με τη συμμετοχή των: Κλαυδία Μάμαλη, Μαρία Σπαντιδάκη, Καίτη Μαζωνάκη-Ψηφογιώργου, ενώ συμμετέχει η κα Ράνια Παπανικολάου.

 

Οι μαθητές θα εργαστούν με καμβάδες και κλωστές, δημιουργώντας σελιδοδείκτες με θεματική το περιβάλλον και τον πολιτισμό της Λίμνης Κάρλας. Μέσα από το κέντημα θ’ αποτυπώσουν εικόνες και συμβολισμούς της λίμνης, ενώ θα κατασκευάσουν διακοσμητικές φούντες με νήματα.

Το σύνθημα της δράσης είναι: «Κεντούμε-μαθαίνουμε-δημιουργούμε-προστατεύουμε τη λίμνη Κάρλα», με στόχο την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση και τη βιωματική μάθηση.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθρο«Την επόμενη Κυριακή θα είμαστε τρεις»
Επόμενο άρθροΈξαλλος ο Γιαννακόπουλος στην προπόνηση