Επέτειοι

Γεγονότα

  • 1914

    Η δολοφονία του αρχιδούκα της Αυστρίας Φερδινάνδου

    Ο σέρβος φοιτητής Γκαβρίλο Πρίντσιπ δολοφονεί στην αγορά του Σεράγεβο τον αρχιδούκα της Αυστρίας Φερδινάνδο, δίνοντας την αφορμή για την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

  • 1919

    Υπογράφεται στο Παρίσι η Συνθήκη των Βερσαλλιών, με την οποία τερματίζεται ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Μεγάλη χαμένη η Γερμανία.

  • 1969

    Ξεσπούν επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και ομοφυλοφίλων στο μπαρ «Stonewall» της Νέας Υόρκης. Οι αντίδραση των θαμώνων θεωρήθηκε ορόσημο στην ιστορία του ομοφυλοφιλικού κινήματος και η 28η Ιουνίου καθιερώθηκε έκτοτε ως Παγκόσμια Ημέρα Ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας.

  • 1970

    Ο Άρης Θεσσαλονίκης κατακτά το μοναδικό Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του, νικώντας στον τελικό του Καυταντζογλείου τον ΠΑΟΚ με 1-0.

  • 1979

    Εγκρίνεται από τη Βουλή η Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Υπέρ ψηφίζουν 193 βουλευτές (175 της Νέας Δημοκρατίας, 4 του ΚΟΔΗΣΟ, 4 της Εθνικής Παράταξης, 2 της ΕΔΗΚ, 1 του ΚΚΕ Εσωτερικού, 1 της ΕΔΑ και 6 ανεξάρτητοι), ενώ τρεις βουλευτές (Ιωάννης Ζίγδης, Νικήτας Βενιζέλος και Κώστας Μπαντουβάς) δηλώνουν «παρών». ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ απείχαν της ψηφοφορίας.

  • 2015

    Κλείνουν για το κοινό οι τράπεζες από τις 29 Ιουνίου έως και τις 6 Ιουλίου, σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Το όριο ανάληψης ανά κάρτα από τα ATM καθορίζεται στα 60 ευρώ.

Γεννήσεις

Θάνατοι

© SanSimera.gr

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΠΑΟΚ: Στη Θεσσαλονίκη ο Ελουστόντο
Επόμενο άρθροΈκλεισε φιλικό με την Τσβόλε