Κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του νέου Πυροσβεστικού Μεγάρου Μαγνησίας ασκεί, με ανακοίνωσή της, η Τοπική Κοινότητα ΝΙΚΗ Μαγνησίας, κάνοντας λόγο για μια υπόθεση που παραμένει στάσιμη εδώ και χρόνια.
Στην ανακοίνωση, η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις και τα δημοσιεύματα γύρω από το έργο καταδεικνύουν, όπως υποστηρίζει, έλλειψη συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων φορέων και των κυβερνητικών βουλευτών.
Όπως επισημαίνει, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν διαθέσιμοι πόροι και οικόπεδο για την ανέγερση του νέου κτιρίου, δεν προχώρησαν οι απαραίτητες μελέτες από το αρμόδιο υπουργείο, με αποτέλεσμα το έργο να παραμένει σε εκκρεμότητα.
Η ανακοίνωση ασκεί επίσης κριτική στους κυβερνητικούς εκπροσώπους, υποστηρίζοντας ότι επικρατούν προσωπικές επιδιώξεις αντί ουσιαστικής συνεργασίας για την προώθηση σημαντικών έργων για τη Μαγνησία.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους πυροσβέστες της περιοχής, οι οποίοι, σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ, εξακολουθούν να εργάζονται σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις, παρά τις διαχρονικές εξαγγελίες για την κατασκευή νέου Πυροσβεστικού Μεγάρου.
«Δεν απομένει παρά να ευχηθούμε στο Πυροσβεστικό Σώμα υπομονή και μνήμη, που θα λειτουργήσει και στην ώρα της κάλπης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει εκφράζοντας τον σεβασμό της προς το έργο και την προσφορά των πυροσβεστών.







