Καρέ – καρέ καταγράφηκε σε βίντεο η στιγμή που τα δύο πλοία, το επιβατηγό οχηματαγωγό ΕΛΥΡΟΣ και το RoRo Cargo Ιosif K. συγκρούστηκαν στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, το “Έλυρος” εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο προς τον Πειραιά, έχοντας περίπου 100 επιβάτες, όταν επέστρεψε στο λιμάνι της Σούδας. Την ίδια ώρα, το φορτηγό πλοίο “Ιωσήφ Κ.” εισερχόταν στο λιμάνι, με αποτέλεσμα τα δύο πλοία να συγκρουστούν.
Το βίντεο καταγράφει τα δευτερόλεπτα που το ένα πλοίο πλησιάζει το άλλο σε απόσταση αναπνοής, χωρίς να αποφευχθεί τελικά η σύγκρουση.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ούτε μεταξύ των επιβατών ούτε μεταξύ των μελών των πληρωμάτων των δύο πλοίων. Παράλληλα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από τη σύγκρουση το “Έλυρος” υπέστη εκδορές, ενώ ζημιές καταγράφηκαν και στην πλώρη του “Ιωσήφ Κ.”.
Στο σημείο βρίσκεται το Λιμενικό, το οποίο διερευνά τις συνθήκες και τα αίτια κάτω από τα οποία σημειώθηκε η σύγκρουση.
Πηγή: THETOC
Νίκος Βητσόπουλος







