Με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε αίμα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, ενός μήνα που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από σημαντικές ελλείψεις λόγω των θερινών διακοπών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) προχωρά στη διοργάνωση 44 εθελοντικών αιμοληψιών σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι αιμοληψίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και τις κατά τόπους Υπηρεσίες Αιμοδοσίας, με την έμπρακτη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), ενισχύοντας την εθνική προσπάθεια για τη διασφάλιση επαρκών αποθεμάτων αίματος.
Η Π.Ο.Σ.Ε.Α. απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που μπορούν να προσφέρουν αίμα να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες δράσεις, υπενθυμίζοντας ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς μία μόνο μονάδα αίματος μπορεί να σώσει έως και τρεις ανθρώπινες ζωές.
Το πρόγραμμα των αιμοληψιών
1 Αυγούστου: Έχινος Ξάνθης
2 Αυγούστου: Ανατολική Αιγιάλεια – Κένταυρος Ξάνθης – Λειψοί
3 Αυγούστου: Σύλλογοι Νέων Ξάνθης – Λουτρό Ελασσόνας – Ρόδος
4 Αυγούστου: Αλμωπία – Βόλος
5 Αυγούστου: Κέρκυρα – Κυψέλη Ξάνθης
6 Αυγούστου: Καλλιθέα Ελασσόνας
7 Αυγούστου: Κιλκίς
8 Αυγούστου: Καλλιπεύκη Τεμπών – Λακκώματα Αχαΐας – Κάλφα Αχαΐας – Ερατεινή
9 Αυγούστου: Καβάλα – Μαχαίρας – Βλασία Αχαΐας
11 Αυγούστου: Αγία Ευθυμία Φωκίδας
12 Αυγούστου: Βουνιχώρα Φωκίδας – Ιτέα
13 Αυγούστου: Δροσιά Αχαΐας – Άγιοι Πάντες Φωκίδας – Γουμένισσα Αχαΐας
14 Αυγούστου: Καλέντζι Αχαΐας – Λεόντιο Αχαΐας
16 Αυγούστου: Χρυσοπηγή Αχαΐας – Ιτέα – Καλούσι Αχαΐας
17 Αυγούστου: Θεσσαλονίκη
18 Αυγούστου: Κακοτάρι Αχαΐας – Πανόπουλο Αχαΐας
19 Αυγούστου: Φέρες – Βέροια – Δροσάτο Αχαΐας – Θεσσαλονίκη
22 Αυγούστου: Γκέρμπεσι Αχαΐας
25 Αυγούστου: Χανιά
26 Αυγούστου: Χαλκιδική
27 Αυγούστου: Φάρσαλα
30 Αυγούστου: Ρέθυμνο
31 Αυγούστου: Κέρκυρα
Η Π.Ο.Σ.Ε.Α. τονίζει ότι η διατήρηση επαρκών αποθεμάτων αίματος αποτελεί ευθύνη όλων, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, όταν οι ανάγκες των νοσοκομείων παραμένουν αυξημένες και η προσέλευση των αιμοδοτών μειώνεται. Η συμμετοχή στις προγραμματισμένες αιμοληψίες αποτελεί μια πολύτιμη προσφορά ζωής προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.







