Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τη στελέχωση της Ογκολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Βόλου ασκεί η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, κάνοντας λόγο για εικόνα πλήρους αποτυχίας στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι τα όσα διαδραματίστηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου αναδεικνύουν χρόνιες παθογένειες του συστήματος υγείας, όπως η υποστελέχωση, η έλλειψη εθνικού σχεδιασμού, οι αδιαφανείς –όπως τις χαρακτηρίζει– διαδικασίες προσλήψεων και η πολιτική παρέμβαση στη διοίκηση των δημόσιων δομών υγείας.

Με αφορμή την ακύρωση της διαδικασίας στελέχωσης της Ογκολογικής Μονάδας μετά τις αντιδράσεις ασθενών και εργαζομένων, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι δεν λαμβάνει θέση υπέρ συγκεκριμένων προσώπων, επισημαίνοντας πως ο ρόλος των κομματικών οργανώσεων δεν είναι η αξιολόγηση επιστημόνων, αλλά η ανάδειξη προβλημάτων και η διατύπωση προτάσεων για τη βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Παράλληλα, ζητά την άμεση και πλήρη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων της Μαγνησίας και των Σποράδων με μόνιμο προσωπικό και διαφανείς διαδικασίες, ώστε –όπως αναφέρει– να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτεία.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή θέτει σειρά ερωτημάτων προς το Υπουργείο Υγείας και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, ζητώντας να διευκρινιστούν οι λόγοι που οδήγησαν στην ακύρωση της προκήρυξης, ποια νομικά ή διαδικαστικά προβλήματα διαπιστώθηκαν, καθώς και αν υπήρξαν ευθύνες της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου.

Επιπλέον, ζητά να δοθούν αναλυτικά στοιχεία για τις οργανικές θέσεις του Ογκολογικού Τμήματος, τον απαιτούμενο αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τη σημερινή στελέχωση και την εξέλιξή της τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, επαναφέρει το αίτημα για προσλήψεις μόνιμων ογκολόγων και για αναβάθμιση του ογκολογικού τμήματος σε αυτόνομη κλινική.

Κλείνοντας, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι η ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας αποτελεί κορυφαία πολιτική προτεραιότητα και παραπέμπει στην επταπλή κυβερνητική πρότασή του, η οποία περιλαμβάνει την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την αξιοκρατική επιλογή διοικήσεων, την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, την ανάπτυξη της τηλεϊατρικής, την αναβάθμιση του ΕΟΠΥΥ και τη σταδιακή αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης της Υγείας στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Προηγούμενο άρθροΔήμος Βόλου: «Πέντε ψέματα της αντιπολίτευσης για τις Ενεργειακές Κοινότητες – Το έργο θα προχωρήσει»
Επόμενο άρθροΗ Τούμπα δείχνει τον δρόμο της πρόκρισης