Όπως κάθε χρόνο, στην 25η Μαρτίου, ο μπακαλιάρος και η σκορδαλιά έχουν την τιμητική τους. Τι γίνεται όμως αν η έντονη μυρωδιά του σκόρδου παραμένει; Υπάρχουν μερικά “κόλπα” που μπορούμε να δοκιμάσουμε.

Για τα χέρια

Θα χρειαστείτε νερό, σαπούνι και κάποιο σκεύος ή εργαλείο φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι (ένα κουτάλι, ένα μπολ, ένα κατσαρολάκι κ.λπ.). Δεν έχετε παρά να τρίψετε τα χέρια σας και από τις δύο μεριές πάνω στο ατσάλινο τοίχωμα, την ώρα που τα πλένετε. Λόγω της σύνθεσης των δύο στοιχείων, μεγάλο μέρος της μυρωδιάς του σκόρδου μεταφέρεται από τα χέρια σας στο ατσάλι, που την απορροφά.

Για την αναπνοή

Επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Food Science υποδεικνύει ορισμένες τροφές οι οποίες, όπως υποστηρίζει, έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν την έντονη οσμή του σκόρδου μέσω των ενζύμων και των φαινολών. Στη μελέτη -σύμφωνα με το icookgreek.com- δοκιμάστηκαν από τους συμμετέχοντες, αφού έφαγαν αρχικά σκόρδο και χωρίστηκαν στις αντίστοιχες ομάδες, τόσο το νερό και το τσάι -που λέγεται ότι βοηθούν στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς- όσο και το μήλο, το μαρούλι και τα φύλλα μέντας. Η μελέτη κατέδειξε ότι τη μεγαλύτερη δράση ενάντια στη μυρωδιά του σκόρδου είχε το ωμό μήλο, το ωμό μαρούλι και τα φύλλα μέντας. Αρκετά καλά τα πήγε και ο χυμός μήλου.

Πηγή: alfavita.gr

 

Προηγούμενο άρθροΔυο διακομιδές ασθενών από τις Σποράδες στο νοσοκομείο του Βόλου
Επόμενο άρθροΑντιδρούν οι Ελβετοί στην εξαγορά της Credit Suisse από την UBS – Δημοψήφισμα ζητά το 52% των ερωτηθέντων