Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκαν την πόλη του Ηρακλείου πάνω από 8000 επιβάτες κρουαζιέρων που πραγματοποίησαν προγραμματισμένες προσεγγίσεις τύπου “homeport” στο νέο τερματικό σταθμό του λιμανιού της Κρήτης.

 

Την αυλαία άνοιξε την Τετάρτη 03/10 το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 4 της εταιρείας TUI Cruises που αφίχθη στο λιμάνι στις 16:00 προερχόμενο από τη Μύκονο και παρέμεινε μέχρι τις 23:59 οπότε και αναχώρησε για το λιμάνι της Λεμεσού. Ο συνολικός αριθμός επιβιβασθέντων και αποβιβασθέντων του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 4 ξεπερνά τους 5.000 επιβάτες.

 

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 4, μήκους 293 μέτρων προσεγγίζει για πρώτη φορά το λιμάνι του Ηρακλείου (maiden call) και έχει καταφέρει να αιχμαλωτίσει την προσοχή των διερχόμενων και των επισκεπτών της πόλης. Οι επιβάτες του Mein Schiff4 έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να περιηγηθούν στα μνημεία και στα αξιοθέατα της πόλης, να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις και να απολαύσουν τη βόλτα τους στο ιστορικό της κέντρο.

 

Την επόμενη μέρα κατέπλευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου ακόμη δύο κρουαζιερόπλοια, το Celestyal Olympia της εταιρείας Celestyal Cruises και το Costa Victoria της εταιρείας Costa Crociere, με περίπου 3.140 επιβάτες συνολικά.Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται ακόμη 5 προσεγγίσεις τύπου homeport.

 

Καθοριστική συμβολή στην προσέλκυση τέτοιου είδους προσεγγίσεων διαδραματίζει ο νέος τερματικός σταθμός κρουαζιέρας στην προβλήτα IV-V, ο οποίος εγκαινιάστηκε περίπου πριν από ένα χρόνο. Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξελιχθεί ομαλά η διαδικασία και να καλωσορίσει με τον καλύτερο τρόπο τους χιλιάδες επιβάτες.

 

Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 4 επισκέφθηκε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κος Απόλλων Φιλιππής, ο κος Ευάγγελος Τσαμπουράκης Δ/ντης Λιμενικών Υπηρεσιών και ο Λιμενάρχης κος Ευθύμης Δουβής, πραγματοποιώντας εθιμοτυπική συνάντηση με τον καπετάνιο για ανταλλαγή πλακετών και αναμνηστικών δώρων.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒράβευση της Έλενας Κουντουρά στις ΗΠΑ για την επιτυχία της Ελλάδας στον τουρισμό
Επόμενο άρθροΟ διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας είναι το «κλειδί» για τη σταθερότητα στην περιοχή