Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου ο αποκλεισμός της περιοχής της Καράβας στη Λέσβο, που αποφασίστηκε σε λαϊκή συνέλευση στο Μανταμάδο.

Τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο 15/2 δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση των απορριμματοφόρων. Πρόκειται για την έμπρακτη εκδήλωση αντίθεσης του Δήμου δυτικής Λέσβου, στην προοπτική κατασκευής νέου κλειστού κέντρου για πρόσφυγες και μετανάστες στην επιταγμένη περιοχή 260 στρεμμάτων στο Καβακλί.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, που είναι χορτολβαδική έκταση, βρίσκονται βοσκοί και κτηνοτρόφοι, που αναφέρουν ότι έτσι θα πληγεί η δουλειά τους και θα χαθούν και επιδοτήσεις.
Οι κάτοικοι σκοπεύουν να προσφύγουν στο ΣτΕ, ενώ άμεσα θα προσδιοριστεί ημέρα μεγάλης κινητοποίησης στη Λέσβο.

Παραμένει σταθερή στη θέση της η κυβέρνηση για την δημιουργία των νέων κέντρων, εκτιμώντας ότι έτσι εξυπηρετείται ο στόχος για την αποσυμφόρηση των νησιών. Μέσα στο Φεβρουάριο εκτιμάται ότι θα θα επαναπρογραμματιστεί η συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ήταν να διεξαχθεί την Πέμπτη 13/2 και ακυρώθηκε μετά τις αποφάσεις αυτοδιοικητικών να μη συμμετέχουν.

Πηγές: EΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΕΡΤ Β.Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω