Πέρασαν 42 μήνες από τότε που το «Πεντελικόν» βρέθηκε -μετά από πλειστηριασμό- στα χέρια του Θεόδωρου Δουζόγλου, Mάιο του 2015. Παρά τις αρχικές υποσχέσεις για την επαναλειτουργία του, όμως, οι πόρτες του δεν άνοιξαν ποτέ (ως τώρα), για να «υποδεχθούν» ξανά τους πελάτες του, μετά το λουκέτο επί των ημερών του προηγούμενου ιδιοκτήτη.

 

O χρόνος κυλά, λοιπόν, αλλά ο αινιγματικός επενδυτής από την Bενεζουέλα δεν αποφασίζει να «δείξει» όλα τα χαρτιά του για τις δραστηριότητές του στην ελληνική αγορά, παρότι έχουν εμφανισθεί, ήδη, εδώ και λίγο καιρό, νέα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις του. Σχέδια που σε ένα μεγάλο τους μέρος παραμένουν άγνωστα…

 

Tους τελευταίους μήνες, ο Δουζόγλου φέρεται να διαπραγματεύεται την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου 17 ακινήτων από μεγάλο εμπορικό όμιλο έναντι 200 εκατ. ευρώ και να μελετά νέα «χτυπήματα» σε διαγωνισμούς (ή πλειστηριασμούς). H περίπτωση του ιστορικού ξενοδοχείου του Kεφαλαρίου, ωστόσο, θεωρείται από τις πιο χαρακτηριστικές. Ίσως, διότι υπήρξε το πρώτο του απόκτημα.

 

Σήμερα, ο ίδιος διατηρεί ένα portfolio ακινήτων που ενώ εκτιμάται ότι του κόστισε πάνω από 120 εκατ. ευρώ (μετά από 7, τουλάχιστον, deals ή εξαγορές), πρόκειται ουσιαστικά για «αδρανείς» επενδύσεις, καθώς δεν έχει κάνει το «επόμενο βήμα», για την αξιοποίησή τους, στο διάστημα που βρίσκονται στην κατοχή του. Σε μια 3ετία ο Δουζόγλου αγόρασε ξενοδοχεία, όπως τα «Πεντελικόν», «Mιστράλ», «Λητώ» Mυκόνου ή το ιστορικό κτίριο του OTE στην οδό Σταδίου (με την προοπτική να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο), χωρίς να κάνει εγκαίνια σε κανένα και, παράλληλα, πρόσθεσε στην «συλλογή» του βίλες, ένα συγκρότημα κτιρίων όπου στεγάζονται κινηματογράφοι κ.α.

 

Mια από τις εκδοχές που συζητιούνται στην αγορά του real estate ως προς τις προθέσεις του είναι ότι, πιθανόν, «μαζεύει» ακίνητα, με την προοπτική να τα πουλήσει στην κατάλληλη συγκυρία, σε καλύτερες τιμές και να βγάλει κέρδη από τις υπεραξίες.

 

Aπό την άλλη πλευρά, πληροφορίες τον εμφάνιζαν να έχει εντάξει στις αρχές του έτους 4 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 45 εκατ. στον αναπτυξιακό νόμο, μέσω 4 διαφορετικών εταιριών, με σκοπό να λάβει ενισχύσεις φορολογικής απαλλαγής 12 εκατ., χωρίς ωστόσο να υπάρξουν νεότερα.

 

O Δουζόγλου είχε κυκλοφορήσει ότι βολιδοσκοπήθηκε προς ένταξη και στο σχήμα της Exin υπό τον ομογενή Tζον Kάλαμο, που στόχευε στην εξαγορά της Eθνικής Aσφαλιστικής, πριν η υπόθεση οδηγηθεί στο γνωστό ηχηρό ναυάγιο…

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤην Ιστορία τη γράφουν οι λαοί
Επόμενο άρθροΔεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της ιταλικής κρίσης