Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από σήμερα Τρίτη ο ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης που επέστρεψε για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη των καταγγελιών σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Ο Αλέξης Γεωργούλης πήγε στο γραφείο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έμεινε για λίγη ώρα. Το σίγουρο είναι ότι ο ευρωβουλευτής βρέθηκε στις Βρυξέλλες και για να συναντήσει τους δικηγόρους του αλλά και για να οργανώσει τα επόμενα βήματα και τις κινήσεις του τόσο ως προς το αίτημα του να καταθέσει στις δικαστικές αρχές όσο και προς την επιτροπή που θα εξετάσει την άρση της ασυλίας του.

Ορίστηκε εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Μάλιστα όσον αφορά την άρση ή μη της ασυλίας του ήδη τρέχουν οι εξελίξεις καθώς ορίστηκε εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για τον Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο ευρωβουλευτής θα πάρει τον φάκελο Γεωργούλη θα προτείνει στην επιτροπή JURI αν πρέπει να αρθεί η ασυλία του και η επιτροπή με τη σειρά της θα κάνει αντίστοιχη πρόταση στην Ολομέλεια, η οποία θα αποφασίσει με ψηφοφορία.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει μέχρι τώρα πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής νομικών υποθέσεων θα λάβει χώρα στις 30 Μαΐου, ωστόσο με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα υπάρξει και έκτακτη συνεδρίαση στις 23 και 24 Μαΐου χωρίς να είναι γνωστό εάν το θέμα του Αλέξη Γεωργούλη θα συζητηθεί μία από αυτές τις ημέρες. ή αργότερα.

Έκθεση «κόλαφος» ευρωβουλευτών της επιτροπής για τα δικαιώματα των γυναικών

Όπως όμως ανέφερε η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά  υπάρχει ένα πολύ ευρύτερο πρόβλημα, με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής για τα δικαιώματα των γυναικών έχουν ετοιμάσει μια έκθεση – «κόλαφο». Διαπιστώνουν  ξεκάθαρα ότι  οι περιπτώσεις σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης  στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συνεχίζουν να μην καταγγέλλονται γιατί τα θύματα  έχουν τον φόβο μιας πιθανής αντεκδίκησης από τους θύτες.

Μάλιστα οι ευρωβουλευτές προτείνουν και μια σειρά από μέτρα γιατί διαπιστώνουν ότι το σύστημα που υπάρχει για τέτοιες καταγγελίες δεν είναι ολοκληρωμένο, ενώ υπάρχει και ο φόβος από την πλευρά των θυμάτων ότι θα αντιμετωπίσουν δυσπιστία.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟικογενειακές επιχειρήσεις: Διαφορές εκατομμυρίων στη φορολόγηση μεταβιβάσεων – Τι δείχνει έρευνα της KPMG
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: Δίκτυο επαφών με βαριά ονόματα του εξωτερικού