Αβεβαιότητα υπάρχει στις τιμές των προϊόντων για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει ήδη την έρευνα αγοράς τους με σκοπό να προμηθευθούν μπακαλιάρο και άλλα ψάρια όπως συνιστά το έθιμο.

Τα ιχθυοπωλεία έχουν ξεκινήσει ήδη να τροφοδοτούνται με μεγάλες ποσότητες του ψαριού, με τον μπακαλιάρο να αναμένεται να προστεθεί και στο καλάθι του νοικοκυριού.

Σε μια πανελλήνια κλίμακα κυκλοφόρησαν πολλά δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η τιμή του μπακαλιάρου έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με κάποιους να περιμένουν την τιμή του κιλού να φτάσει ακόμα και τα 22 ευρώ.

Στην τοπική αγορά όμως, οι ιχθυοπώλες δεν μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά. Ήρθαμε σε επαφή με τοπικούς καταστηματάρχες, οι οποίοι ως επί τω πλείστον ανέφεραν πως η τιμή του μπακαλιάρου αυξομειώνεται σε καθημερινή βάση και δεν μπορούν να κάνουν προβλέψεις για το που θα φτάσει η τιμή έως και την Παρασκευή, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν μερικοί, η τιμή του κιλού μπορεί ακόμη και να διπλασιαστεί από μέρα σε μέρα.

Σήμερα πάντως σε μια σύντομη έρευνα αγοράς η τιμή του μπακαλιάρου κυμαίνεται από τα 9 έως και τα 11 ευρώ, με μερικά σουπερ μάρκετ να πέφτουν και στα οκτώ.

Μπορεί η ζήτηση να είναι μεγάλη, αλλά οι καταναλωτές καλό θα ήταν να περιμένουν να δουν πως θα κυμανθεί η αγορά πριν κάνουν τις αγορές τους.

Προηγούμενο άρθροΑναστάτωση σε καφετέρια του Βόλου – Έσκασε μπόιλερ
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Μάνθου Δραμητινού, υπ. Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού