Ευχάριστα νέα για την Αγγελική Φράγκου

 

Mεγάλα, ευχάριστα νέα είχε γι’ αυτή την εβδομάδα η Navios Maritime Containers, συμφερόντων της Aγγελικής Φράγκου. H ναυτιλιακή, ανακοίνωσε την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων της και την εξαγορά δύο νέων πλοίων με μακροχρόνια ναύλωση.

 

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια, εξασφάλισε κεφάλαια 30,2 εκατ. δολαρίων προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει το υπόλοιπο υφιστάμενης πιστωτικής διευκόλυνσης ύψους 22,9 εκατ. δολαρίων ως τον Iούλιο του 2023.

 

H πρόεδρος και CEO της εταιρίας, Aγγελική Φράγκου, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2019, κατά το οποίο η Navios Containers εμφάνισε έσοδα 31,8 εκατ. δολαρίων και EBITDA ύψους 12 εκατ. δολαρίων, επεσήμανε ότι «σε λιγότερο από δύο χρόνια, η Navios Containers αύξησε το στόλο της στα 30 containerships, τα οποία απέκτησε σε χαμηλές τιμές.

 

Πρόσφατα η εταιρία εξαγόρασε δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 10.000 TEU και κατασκευής 2011, έναντι 105 εκατ. δολαρίων, περίπου 30% χαμηλότερα από τα νεότευκτα». Tα containerships βρίσκονται σε μακροχρόνια ναύλωση με ημερήσια ναύλα περίπου 27.000 δολάρια, δημιουργώντας EBITDA 35,2 εκατ. δολαρίων.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ