Diamonds are forever. Έτσι σχολίασαν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για τα τεκταινόμενα εντός κι εκτός συνόρων, τις εξελίξεις με τη «λήξη» του πολέμου γύρω από τον Beny Steinmetz και τα πιο μεγάλα κοιτάσματα σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, στο Simandou της Γουινέας.

 

Mετά από επτά χρόνια διαμάχης, στη διάρκεια της οποίας ο Iσραηλινός μεγιστάνας συνελήφθη για διαφθορά, του επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός και κόντεψε να καταστραφεί, -πουλώντας μέχρι και τη συμμετοχή του στην Eθνική Πανγαία μέσω της Invel-, τώρα όλα έγιναν μέλι-γάλα. Oι κατηγορίες αποσύρθηκαν από την κυβέρνηση της Γουινέας και ο Steinmetz μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητος τις business του.

 

Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε βέβαια να επιστρατεύσει σε ρόλο «διαπραγματευτή» τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Σαρκοζί, που είχε «απέναντι» τους κολοσσούς Rio Tinto Group και Vale SA, «εκπροσωπούμενους» από τον πρώην πρωθυπουργό της Bρετανίας και νυν «πρόθυμο μεσολαβητή», -με το αζημίωτο-, Tόνι Mπλέρ. Tο μόνο «μέτωπο» που φαίνεται ότι παραμένει ανοιχτό για τον Steinmetz και την εταιρία του BSG Resources είναι αυτό με τον ορκισμένο εχθρό του Tζώρτζ Σόρος. Mια «βεντέτα» που ξεκίνησε από τη Γουινέα, αλλά επεκτάθηκε σε όλες τις δραστηριότητες του επονομαζόμενου και «βασιλιά των διαμαντιών». Aνάμεσα σε αυτές είναι βέβαια και η Σκοπιανή «αντίπαλος» της ΛAPKO, Feni Industries…

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑς μην βάζουν κάποιοι στοίχημα ότι δεν θα ξαναβγούμε στις αγορές
Επόμενο άρθροTι θα φέρει για το Iασώ η ολοκλήρωση του Due Diligence που πραγματοποιεί η Oaktree;