Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε πως σύντομα κεντρικός δρόμος της πόλης θα αναφέρεται στη γενοκτονία των Αρμενίων.

«Πολύ σύντομα ένας κεντρικός δρόμος της πόλης θα αναφέρεται στη Γενοκτονία των Αρμενίων», ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την ομιλία του σε εκδήλωση μνήμης για την 108η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Με την επισήμανση ότι οι Αρμένιοι αντιστάθηκαν με σθένος και αυτοπεποίθηση, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι η πορεία προς την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα γίνει φάρος και οδηγός για την αναγνώριση των Γενοκτονιών όλου του Ελληνισμού. «Είναι ώριμες οι συνθήκες και είμαστε ιδιαίτερα αποφασισμένοι», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι «το ‘Ποτέ Ξανά‘, που λέγεται σε κάθε τέτοια επέτειο, πρέπει να το οικοδομούμε κάθε μέρα και να ισχύει με την ίδια ένταση για όλους τους λαούς».

Στην κεντρική τοποθέτησή του ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε: «Η ιστορία κάθε έθνους είναι συνδεδεμένη με γεγονότα και ημερομηνίες που καθορίζουν τη μετέπειτα πορεία του. Οι σταθμοί αυτοί είναι πολλοί: 1915, 1919, 1922, 1955, 1965, 1974. Αρμένιοι, Πόντιοι, Μικρασιάτες, Καππαδόκες, Κωνσταντινουπολίτες, Κύπριοι… Δεν ξεχνούμε, τιμούμε και ενώνουμε δυνάμεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέα διακοπή νερού στη Νέα Ιωνία
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζει το Συντονιστικό της Π.Ε. Μαγνησίας