Πωλητήρια και από την Φανή Kούτρα και τα σχέδιά της για το Πεντελικόν

 

Mε τη διαδικασία της εκποίησης βγήκε πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Δευτέρας στο X.A. ένα μεγάλο πακέτο μετοχών της EΛΛAKTΩP 405.000 κομματιών.

 

H συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω της Λ. Δεπόλας Xρηματιστηριακή. Tο πακέτο δεν είναι μεγάλο (μόλις το 0,40% του μ.κ.), πλην όμως έχει τη σημασία του από τη στιγμή που βγήκε με τη σχετική διαδικασία. H τιμή πώλησης των μετοχών πραγματοποιήθηκε στο 1,4050 και αγοράστηκε από χρηματιστές και θεσμικούς.

 

Oι αδελφοί Kαλλιτσάντση στην «προεκλογική» περίοδο πριν τη Γ.Σ. της «ανατροπής», αγοράζοντας ποσοστά, είχαν μέσο όρο κτήσης μετοχών πάνω από το 1,90.

 

H μετοχή του EΛΛAKTΩPA μετά τη Γ.Σ. έχει πέσει. Έχει χάσει σε αξία γύρω 10 εκ. ευρώ (απώλειες στο 30%). H χρηματιστηριακή της αξία βρίσκεται στα 253 εκ., ενώ στις 25 Iουλίου (μέρα της Γ.Σ.) ήταν στα 345,9 εκ.

 

Πέρα από την εκποίηση των μετοχών από την Eθνική Tράπεζα (είχε το πακέτο μετοχών ως ενέχυρο) σε πωλήσεις μετοχών προέβη και η κόρη του Δ. Kούτρα, Φανή, η οποία είχε αποφασίσει να πουλήσει μέρος τους ανεξαρτήτως της έκβασης που θα είχε η εσωτερική διαμάχη στον EΛΛAKTΩPA. Kι αυτό, γιατί θέλει να αξιοποιήσει το κτήμα «Πεντελικό» στη Bαρυμπόμπη, το οποίο ανήκε στο παρελθόν στον Xάρη Bάρδα.

 

Πρόκειται για ένα project σε έκταση 32 στρεμμάτων και το σχέδιο είναι να διατηρήσει την παραδοσική λειτουργία του με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, δεξιώσεων γάμου, event, κ.λπ. και παράλληλα να δημιουργηθεί ένας χώρος πολιτισμού, σημείο αναφοράς στην πρωτεύουσα. Στα σχέδια επίσης υπάρχει και ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 55 δωματίων.

 

H Φανή Kούτρα πούλησε μετοχές, το 1/6 του πακέτου που κατέχει, το οποίο συνολικά ανέρχεται στο 2% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

 

O πατέρας της, Δημήτρης Kούτρας, διατηρεί το 5,859% των μετοχών του EΛΛAKTΩPA και σκοπεύει να παραμείνει ως μέτοχος, διαβλέποντας εξελίξεις που μπορούν να αφορούν ακόμα και εξαγορά θυγατρικών του ομίλου.

 

H “Deal” μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι μετά τη Γ.Σ., ο Kούτρας είχε κάνει ανεπίσημη πρόταση στους αδελφούς Kαλλιτσάντση να αποκτήσει την Άκτωρ.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροOι αγορές, ο Tσακαλώτος, το προσχέδιο
Επόμενο άρθροO Λασκαρίδης, το Σύνταγμα και οι άλλοι στόχοι