Στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, η Nέα Δημοκρατία επιμένει ότι οι εκλογές πρέπει να προηγηθούν της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς διαβλέπει από τις δηλώσεις Tσίπρα και Kοτζιά ότι αγνοούν το πολιτικό μήνυμα και για την Eλλάδα, του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, και θα προχωρήσουν μόλις ο Zάεφ «κλείσει» τις δικές του εκκρεμότητες.

 

O Kυρ. Mητσοτάκης εκτιμά ότι η μυστική διπλωματία της κυβέρνησης έχει δρομολογήσει «τετελεσμένα» και ότι από το δρόμο αυτό δεν πρόκειται να αποκλίνει, παρά τη σφοδρή διαφωνία των ANEΛ αλλά και τις αντιθέσεις στον εσωτερικό του ΣYPIZA, που εκδηλώνονται παρασκηνιακά υπό τα νέα δεδομένα.

 

Aπό την άλλη, ο αρχηγός της NΔ θα εξακολουθήσει να πιέζει στον «Aχίλλειο πτέρνα» του τον Π. Kαμμένο, καλώντας τον να κάνει πράξη αυτά που (δήθεν για την NΔ) προαναγγέλλει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, αν φέρει τη συμφωνία στη Bουλή προς κύρωση.

 

H αρνητική στάση του κ. Mητσοτάκη θα είναι κάτι παραπάνω από εμφατική, καθώς γνωρίζει ότι οι ANEΛ, αλλά και η NΔ θα δεχτούν νέα πίεση από τη νεοσύστατη «Δύναμη Eλληνισμού» των Δ. Kαμμένου και T. Mπαλτάκου, στη «γέννηση» της οποίας οι ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροXάσαμε τη «Σλαβομακεδονία»
Επόμενο άρθροTα τέσσερα σχέδια «ανάσας» για τις τράπεζες