Σε προεκλογικούς ρυθμούς αρχίζει να μπαίνει το κέντρο της Αθήνας με τα κόμματα να ετοιμάζουν τα εκλογικά τους περίπτερα σε σημεία που καθόρισε ο Δήμος Αθηναίων σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων μετά από πρόσκληση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Τα σημεία

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των κομμάτων τα εκλογικά περίπτερα θα στηθούν στα εξής σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στην πλατεία Συντάγματος θα είναι η Νέα Δημοκρατία όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και στήνεται ένα μεγάλο εκλογικό περίπτερο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην πλατεία Κοραή με μέτωπο προς την οδό Σταδίου, απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ στην αρχή της οδού Ερμού με μέτωπο προς την πλατεία Συντάγματος απέναντι από τη ΝΔ.

Η Ελληνική Λύση θα έχει το δικό της περίπτερο στην πλατεία Δικαιοσύνης, στην οδό Πανεπιστημίου απέναντι από το θέατρο Rex.

Tο ΜΕΡΑ25 στην πλατεία Κοραή με μέτωπο στην οδό Πανεπιστημίου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Προπύλαια

Η Πλεύση Ελευθερίας στην οδό Μητροπόλεως και Νίκης

Η Εθνική Δημιουργία στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου με μέτωπο στην Πανεπιστημίου και

Το ΕΠΑΜ στην Βουκουρεστίου με μέτωπο στη Σταδίου.

Εκτός από τους χώρους για τα εκλογικά περίπτερα στην ίδια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διατέθηκαν στα κόμματα και οι διαφημιστικοί χώροι που διαθέτει ο δήμος Αθηναίων.

Αποκλεισμός φασιστικών κομμάτων

Παράλληλα διευκρινίστηκε ότι εφόσον θελήσουν και άλλα κόμματα ή συνασπισμοί κομμάτων που θα πάρουν την έγκριση του Αρείου Πάγου για συμμετοχή στις εκλογές, θα δοθούν και σε αυτά συγκεκριμένοι χώροι για τα εκλογικά τους περίπτερα.

Επίσης ελήφθη απόφαση για αποκλεισμό φασιστικών κομμάτων από τη διάθεση δημόσιου χώρου κατά την προεκλογική περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόφαση είχε παρθεί και το 2019 για τη Χρυσή Αυγή.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προβλέπει επίσης ότι τα κόμματα έχουν την υποχρέωση να αποσύρουν τα περίπτερα εντός τριών ημερών από το πέρας των εκλογών.
Αν έχουμε και δεύτερες εκλογές αρχές Ιουλίου η διαδικασία θα επαναληφθεί.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροDe minimis: Πήραν ΦΕΚ οι ενισχύσεις – Τα ποσά και τα προϊόντα
Επόμενο άρθροΟι 8 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναγέννηση του ΕΣΥ