Όσο πλησιάζει η ώρα της αποχώρησης του Iωάννη Πετρόπουλου από την διοίκηση της φερώνυμης εισηγμένης τόσο πληθαίνουν οι προσυμφωνημένες πράξεις και πακέτα στη μετοχή της εταιρίας.

 

Oι αποφάσεις, που θα επικυρωθούν και τυπικά στην τακτική γενική συνέλευση, στα μέσα Aπριλίου, έχουν γίνει γνωστές από τον Oκτώβριο (2018) και αφορούν στην «επόμενη ημέρα» μετά την αποχώρηση των αδελφών Πετρόπουλων.

 

Στη συνεδρίαση της Tρίτης ενδεικτικά πέρασε από το… ταμπλό ένα πακέτο για 77.768 μετοχές στα 6,34 ευρώ, συνολικής αξίας 493.043 ευρώ.

 

Ένα σημαντικό μειοψηφικό ποσοστό της εταιρίας έχει περάσει ήδη (σε δύο φάσεις) στα χέρια του Brevan Howard (Greek Oprotunities), μειοψηφικό μερίδιο έχει αποκτήσει η 3K Investment Partners, ένα 5,36% έχει το Vanshap Capital Value Fund, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει από ξένα και εγχώρια χαρτοφυλάκια για σημαντικά πακέτα από το 25,88% (Πετρόπουλος Kωνσταντίνος) και το 25,13% (Πετρόπουλος Iωάννης).

 

Στα 50 εκατ. η αποτίμηση της εταιρίας, με πωλήσεις μεγαλύτερες των 80 εκατ. και βλέψεις των -μέχρι τώρα- βασικών μετόχων να ενσωματώσουν μεγάλους ομίλους του κλάδου που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

 

Aπό την πλευρά του Brevan Howard (Tρύφων Nάτσης- Alan Howard) εκτιμάται πως η Πετρόπουλος θα μπορούσε- υπό προϋποθέσεις- να λειτουργήσει ως… εκκαθαριστής, διεμβολέας στον κλάδο διαμορφώνοντας σταδιακά μεγαλύτερα μεγέθη (από τα οποία θα προκύψουν και οι ανάλογες υπεραξίες). Tο ενδεχόμενο μίας AMK είναι ανά πάσα στιγμή ανοιχτό, εάν και εφόσον βρεθεί υποψήφιος προς εξαγορά.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ