Δύο κρούσματα κορονοϊού στο εκπαιδευτικό προσωπικό, οδήγησαν στο κλείσιμο του 2ου ΓΕΛ Καισαριανής για προληπτικούς λόγους.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, αρχικά και πριν τον αγιασμό, υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα σε καθηγητή, ενώ τη Δευτέρα συνέβη το ίδιο και στη διευθύντρια. Ο Δήμος επικοινώνησε με όλους τους αρμόδιους φορείς (ΕΟΔΥ, Πολιτική Προστασία, Υπ. Παιδείας, κλπ) και μετά από δύο ημέρες, διάστημα στο οποίο έγιναν ιχνηλατήσεις με τα κριτήρια του ΕΟΔΥ, πάρθηκε η απόφαση για κλείσιμο του σχολείου, προληπτικά για να μην εξαπλωθεί η πανδημία.

Σε ανακοίνωσή του πριν το δεύτερο κρούσμα, ο Δήμος σε ανακοίνωσή του τόνιζε: «Λόγω της περιστατικού με τον εκπαιδευτικό του 2ου Λυκείου Καισαριανής που διαγνώστηκε με Covid-19 και δεδομένου ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός ήρθε σε επαφή με μέλη του Συλλόγου Καθηγητών ζητάμε, από το Υπουργείο Παιδείας και από όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, να μην λειτουργήσει το 2ο Λύκειο Καισαριανής έως ότου γίνει η αναγκαία ιχνηλάτηση των επαφών του εκπαιδευτικού καθώς και τα απαραίτητα τεστ στο προσωπικό του σχολείου.

Είναι πάγια και κάθετη η θέση της Δημοτικής Αρχής η προάσπιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας των πολιτών».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω