Στο Ράδιο Βέρα μίλησε για τους στόχους του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών Αλιέων (ΚΕΚΑ) ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας, κ. Κωνσταντίνος Μάστορας.

Ο κ. Μάστορας έκανε λόγο για κακή διαχείριση των κυνηγών από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αναφέροντας συγκεκριμένα το περασμένο νομοσχέδιο περί στείρωσης των οικόσιτων ζώων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μάστορας ανέφερε το παράδειγμα των μέτρων κατά του Κορονοϊού, όταν δεν επιτρεπόταν στους κυνηγούς το κυνήγι στο βουνό, ακόμα και αν ήταν μόνοι τους, ή στους αλιείς να ψαρέψουν.

Έπειτα ο κ. Μάστορας ανφέρθηκε στο Σκοπευτήριο ολυμπιακών προδιαγραφών στη Ν. Αγχίαλο, το οποίο όπως δήλωσε δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του κυνηγετικού συλλόγου, βρίσκοντας αντιδράσεις από την επιτροπή αθλητισμού, όταν σύμφωνα με τον ίδιο πρόσθεσαν στον τίτλο το όνομα του κυνηγετικού συλλόγου.

Στόχος του ΚΕΚΑ σύμφωνα με τον κ. Μάστορα είναι να δείξουν “ότι έχουν φωνή και δύναμη”, θέλοντας να βιώσουν τη φύση ελεύθερα.

Ο κ. Μάστορας ξεκαθάρισε πως παρότι οι κυνηγοί κατηγορούνται σε μεγάλο βαθμό για τον αριθμό των αδέσποτων ζώων, εκείνοι έχουν τα σκυλιά τους τσιπαρισμένα και είναι ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο.

Κλείνοντας ο κ. Μάστορας ανέφερε πως σε κάθε κυνηγετική περίοδο, η Κυνηγετική Συνοσπονδία Ελλάδος πραγματοποιεί δαπανηρές μελέτες για τον πλυθησμό των ζώων, ενώ συνεργάζεται με τους αρμόδιους υπουργούς για να αποδεικνύουν ότι δεν δημιουργούν προβλήματα κυνηγόντας.

Προηγούμενο άρθροΣτρογγυλή τράπεζα από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου
Επόμενο άρθροΕκδήλωση στον Αλμυρό για ασφάλεια στο διαδίκτυο