Την οργή μιας ασθενούς με καρκίνο του μαστού στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ προκάλεσε η διαχείριση των προσωπικών της δεδομένων από το νοσοκομείο που έκανε την αγωγή της, καθώς γυμνές της ιατρικές φωτογραφίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο μετά από επίθεση χάκερς στα αρχεία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ειδικότερα, η καρκινοπαθής γυναίκα μήνυσε στις 13 Μαρτίου το δίκτυο γιατρών Lehigh Valley Health Network (LVHN) στην Πενσυλβάνια, που νοσηλευόταν, μετά από άρνησή του να καταβάλει λύτρα σε χάκερς οι οποίοι μέσω του κακόβουλου λογισμού Black Cat έκλεψαν εικόνες ασθενών που έκαναν ακτινοθεραπείες μαζί με άλλα ευαίσθητα προβλήματα υγείας, καθώς και αρχεία που ανήκαν σε περισσότερα από 75.000 άτομα.

Στη συνέχεια οι χάκερς ζήτησαν πληρωμή λύτρων για να αποκρυπτογραφήσουν τα αρχεία και να αποτρέψουν τη δημοσίευση των προσωπικών δεδομένων υγείας στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, ο Οργανισμός Lehigh Valley Health Network, που εποπτεύει 13 νοσοκομεία, 28 κέντρα υγείας και δεκάδες άλλες κλινικές, φαρμακεία, κέντρα απεξάρτησης, απεικονιστικές και εργαστηριακές υπηρεσίες γιατρών, αρνήθηκε να πληρώσει τα λύτρα. και στις αρχές Μαρτίου το κακόβουλο λογισμικό άρχισε να διαρρέει πληροφορίες ασθενών, συμπεριλαμβανομένων εικόνων τουλάχιστον δύο ασθενών με καρκίνο του μαστού, γυμνές από τη μέση και πάνω.

«Η υπεύθυνη μου ζήτησε συγνώμη χαχανίζοντας!»

«Αυτή η ασυνείδητη εγκληματική πράξη εκμεταλλεύεται τους ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία για τον καρκίνο και η LVHN καταδικάζει αυτή την απεχθή συμπεριφορά», δήλωσε τότε ο εκπρόσωπος του LVHN, Μπράιαν Ντάουνς.

Ωστόσο, οι ασθενείς έστρεψαν τα πυρά τους στον οργανισμό καταθέτοντας εις βάρος του μήνυση, με μια εξ αυτών να ανακαλύπτει εμβρόντητη ότι το νοσοκομείο είχε αποθηκευμένες γυμνές της φωτογραφίες.

Η ασθενής δέχτηκε μάλιστα τηλεφώνημα στις 6 Μαρτίου από εκπρόσωπο της  LVHNΑ,  την Mary Ann LaRock, για να την ενημερώσει για το συμβάν μένοντας έκπληκτη από την στάση της. Όπως αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά, «η κα LaRock πρόσφερε στον ενάγοντα μια συγγνώμη και με ένα γέλιο, δύο χρόνια πίστωση στις δαπάνες παρακολούθησής της από τους γιατρούς».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ συγκινητική στιγμή στην ηχογράφηση του «We Are The World»
Επόμενο άρθροΗ Άστον Βίλα «εκτόπισε» την Τότεναμ απ’ την Ευρώπη, «χρυσός» βαθμός για τη Λέστερ στο «Elland Road»