Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε την Τετάρτη να υπάρξει, μεταξύ άλλων, αλλαγή στο ωράριο που αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, με φόντο την επικείμενη εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση την πρόταση των ειδικών, θα ρυθμιστεί μία ώρα αργότερα, στις 22:00 για την Μεγάλη Εβδομάδα και στις 23:00 από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, αυτές θα «ξεκλειδώσουν» κατά τις ίδιες πληροφορίες στις 14 Μαΐου, όταν θα γίνει και η επίσημη πρώτη του τουρισμού.

Με ανοιχτές εκκλησίες μεν, ψήσιμο οβελία σε μπαλκόνια και αυλές δε, αναμένεται να εορταστεί το φετινό Πάσχα εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως όλα δείχνουν, θα απευθύνει διάγγελμα, παρουσιάζοντας το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα ενόψει και της τουριστικής περιόδου.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα της νόσου COVID-19 δείχνουν πως και το φετινό Πάσχα θα μείνουμε στο σπίτι, ακολουθώντας ενδεχομένως το πρότυπο των Χριστουγέννων.