Ο Σωτήρης Κοντιζάς παρουσίασε στο Masterchef 2023 μία μοναδική συνταγή για την καλύτερη πορτοκαλόπιτα.

ΥΛΙΚΑ

Σιρόπι
300 γρ. χυμός πορτοκαλιού
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Πορτοκαλόπιτα
400 γρ. αποξηραμένο μπριός
300 γρ. χυμός πορτοκαλιού
200 γρ. γιαούρτι πρόβειο
2 πορτοκάλια ξύσμα
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. ηλιέλαιο
20 γρ. baking powder
20 γρ. πάστα βανίλιας

Κρέμα μαστίχα
825 κρέμα γάλακτος
25 γρ. γλυκόζη
25 γρ. τριμολίνη
50 γρ. λικέρ μαστίχα
325 γρ. σοκολάτα concerto.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Για το σιρόπι, φέρνουμε σε βρασμό το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει.

• Για την πορτοκαλόπιτα, αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε με αυτά το μπριος.

• Αφήνουμε να ποτίσει και χωρίς να στύψουμε τοποθετούμε περίπου 100 γρ. σε φορμάκι.

• Ψήνουμε για 22 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, αφού σκεπάσουμε με λαδόκολλα και προσθέσουμε βάρος από πάνω. Μετά από αυτόν τον χρόνο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το βάρος και ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά.

• Με το που βγει από τον φούρνο, σιροπιάζουμε δύο φορές και αφήνουμε να στραγγίξει.

• Για την κρέμα, φέρνουμε σε βρασμό 225 γρ. κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη και την τριμολίνη. Ρίχνουμε στη

σοκολάτα και αφήνουμε για 2 λεπτά για να πάρει θερμοκρασία. Χτυπάμε με το μπίμερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 600 γρ. κρέμα γάλακτος και το λικέρ μαστίχα.

• Τοποθετούμε στην επιφάνεια του μείγματος μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.

• Πριν την χρησιμοποιήσουμε, την αφρατεύουμε στο μίξερ με το σύρμα.

• Γαρνίρουμε με φιλέτα πορτοκαλιού που τα γλασάρουμε με ουδέτερο γλάσο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚλείνουν τα σχολεία στις Μηλιές Πηλίου
Επόμενο άρθροΜε 3-0 επικράτησε ο Ολυμπιακός του Βόλου στο πανθεσσαλικό σε ρυθμό….ρελαντί