Την πεποίθηση ότι οι μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια και το νέο θεσμικό πλαίσιο θα συνδράμουν στην προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την ενέργεια Μάρος Σέφκοβιτς, μιλώντας στο 2ο Συνέδριο του Economist για τη Βιωσιμότητα στη ΝΑ Ευρώπη και τη Μεσόγειο, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

 

“Ακούω θετικά σχόλια για επενδύσεις στην Ελλάδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σέφκοβιτς εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμησή του για τις προσπάθειες, την επιμονή και το θάρρος που οδήγησαν, όπως είπε, στο τέλος του προγράμματος οικονομικής στήριξης της χώρας.

 

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έκανε ειδική αναφορά στα πλεονεκτήματα (πηγές ενέργειας, γεωγραφική θέση, ανάπτυξη νέων διασυνδέσεων) και στον ρόλο της χώρας μας για την βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας των χωρών της περιοχής. Ειδικότερα, για την υλοποίηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής σύμφωνα με την οποία κάθε χώρα θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε τρεις τουλάχιστον πηγές προμήθειας φυσικού αερίου.

 

“Η Ελλάδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όχι μόνο για την διαμετακόμιση του φυσικού αερίου της Κασπίας, αλλά και με έργα όπως ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός και οι υποδομές Υγροποιημένου Φυσικού αερίου. Είναι πολύ σημαντικά έργα για την ασφάλεια εφοδιασμού όχι μόνο της χώρας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή”, τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΛουκέτο σε περισσότερες από μία βιοτεχνίες την ημέρα
Επόμενο άρθροΣτα 700 δισ. το κόστος της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα