Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022, 19:18

Στις 7 και 8 Μαΐου 2022 οι λάτρεις της θάλασσας και του Sup – επαγγελματίες και ερασιτέχνες – θα έχουν την ευκαιρία να δαμάσουν τα κύματα του Σαρωνικού σε ένα διήμερο event στον Πόρο. Το 1ο Saronic Sup Cup φιλοδοξεί να καθιερώσει τον Πόρο ως έναν εξαιρετικό προορισμό Sup και θέλει να δώσει σε όλους την δυνατότητα να περάσουν ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο.

Το event θα φιλοξενήσει 5 διαφορετικούς αγώνες: Technical Race 1300 M (Pro, Non Pro Juniors) , Fun 1000m (Pro, Non Pro Kids) , Sprint 200 m (Juniors, Kids), Semi Distance 5000m (Non Pro, Juniors) και Long Distance 10000 m (Pro, Non Pro) και απευθύνεται σε ηλικίες από 8 – 60 +.

Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην παραλία Κανάλι και αναλόγως της απόστασης θα διανύσουν τον κόλπο του Ασκελιού και μέρος του καναλιού που χωρίζει τον Πόρο από την Πελοπόννησο. Θα έχουν έτσι μια μοναδική ευκαιρία να κωπηλατήσουν στον δίαυλο και να έχουν μια πανοραμική θέα στο μοναδικής ομορφιάς παραδοσιακό οικισμό και στα καταγάλανα νερά του κόλπου.

Ο αγώνας διοργανώνεται από το Τμήμα Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας SUP του Saronic Triathlon Club με την υποστήριξη της εταιρείας υπαίθριων δραστηριοτήτων Saronic Outdoor Activities και του Ναυτικού Ομίλου Πόρου Τριμηνίας (ΝΟΠΤ).

Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ και του Δήμου Πόρου και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πραγματοποιείται πριν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα στον Βόλο και αποτελεί σημαντικό δοκιμασία για τους αθλητές που θα πάρουν μέρος.

Το Saronic Triathlon Club δραστηριοποιείται χρόνια στην περιοχή προετοιμαζοντας παιδιά και ενήλικες σε αγώνες τριάθλου, τρεξίματος, κολύμβησης και ποδηλασίας και από το 2021 σε αγώνες SUP. Ο εμπνευστής και διοργανωτής του 1ο Saronic Sup Cup δηλώνει ότι:

«Με ανυπομονησία προετοιμαζόμαστε για το 1ο Saronic SUP CUP που στόχο έχει να αγκαλιάσει κάθε Αθλητή και αθλούμενο που αγαπάει το SUP και την θάλασσα. Στόχος μας είναι ο εν λόγω αγώνας να γίνει θεσμός αλλά και ο Πόρος προορισμός για SUP αλλά και για κάθε είδους υπαίθριων δραστηριοτήτων».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022, 19:20

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Είναι έτοιμος ο Βάρντι για τη ρεβάνς με τη Ρόμα»
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Μυστήριο με τα αίτια θανάτου της τρίχρονης – Τι εξετάσεις έγιναν