Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει από 10 έως 12 Οκτωβρίου 2018 το 8th International Meeting on Silk Road Tourism του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, την κορυφαία διεθνώς διοργάνωση του Προγράμματος του Δρόμου του Μεταξιού.

 

Είναι η πρώτη φορά που η διεθνής διοργάνωση θα φιλοξενηθεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκή χώρα. Οι δύο τελευταίες διοργανώσεις είχαν φιλοξενηθεί στην Κίνα και οι προηγούμενες, επίσης, σε χώρες της Ασίας.

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών UNWTO διοργανώνουν από κοινού την 8η Διεθνή Συνάντηση του ΠΟΤ για τον «Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού», η οποία αναμένεται να δώσει ισχυρή ώθηση στη διεθνή προβολή της Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και ολόκληρης της χώρας, με έμφαση στην ανάπτυξη τουριστικών προοπτικών και επενδύσεων στην Ελλάδα.

 

Η διοργάνωση έχει ως κύριο στόχο την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλουτου «Δρόμου του Μεταξιού» στον τουρισμό, των ευκαιριών που παρέχει και της διασυνδεσιμότητας που προσφέρει σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης έχει προγραμματιστεί:

 

·Στρογγυλή Τράπεζα με τη συμμετοχή Υπουργών των κρατών-μελών.

 

·Στοχευμένες συνεδρίες αναφορικά με τον ρόλο και τη διασυνδεσιμότητα των ιστορικών δρόμων του μεταξιού στο διεθνές προσκήνιο.

 

·Ειδική συνεδρία σε συνεργασία με τον Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο Ασίας – Ειρηνικού (PATA), για την αξιολόγηση του ρόλου του «Δρόμου του Μεταξιού» ως «γέφυρα» συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

 

·B2B εκδήλωση που στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ ευρωπαϊκών και ασιατικών φορέων.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚέρδη 18,2 εκατ. ευρώ το 2017 για το Υπερταμείο
Επόμενο άρθροΤιμούμε τους νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας