Η σημερινή επίσκεψη στην Πυροσβεστική υπηρεσία Βόλου, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, αφού η επαγγελματική μου απασχόληση στον Τομέα της ασφάλειας εδώ και 35 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και η εκπαίδευσή μου ως Πυροσβέστη Αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία, με έχει καταστήσει γνώστη των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβέστες μας στις πόλεις αλλά και στα αεροδρόμια.

 

Συναντήθηκα με τους αξιωματικούς της Υπηρεσίας Πύραρχο κ Ευάγγελο Λιακόπουλο Διοικητή των Υπηρεσιών του Νομού Μαγνησίας, Τον Αντιπύραρχο κ Νικόλαο Ιερεμία Διοικητή της Υπηρεσίας του Βόλου και των κλιμακίων του, και τον Αντιπύραρχο κ Ιωάννη Γιαννέλη Υποδιοικητή των Υπηρεσιών του Βόλου και των κλιμακίων του, με τους οποίους είχα εκτενή συζήτηση για τα τοπικά προβλήματα της υπηρεσίας, με κυριότερο της ακατάλληλης στέγασης της υπηρεσίας εντός του αστικού ιστού της πόλης, και της μη ανανέωσης του μάχιμου προσωπικού.
Ο Πύραρχος κ Λιακόπουλος, αναφέρθηκε με ικανοποίηση στο ποιοτικό επίπεδο που βρίσκεται η συνεργασία των πυροσβεστών με τους πιστοποιημένους εθελοντές του σώματος, προσπάθεια που έχει αποδώσει με σκληρή εργασία ετών. Η επικαιροποίηση του μητρώου εθελοντών και ο εξοπλισμός τους με ΜΑΠ, είναι καθήκον για τους πυροσβέστες μας, καθήκον που επιτελούν με πνεύμα συνεργασίας, προς όφελος των πολιτών.Στη συνέχεια συναντήθηκα με τους πυροσβέστες της βάρδιας, με τους οποίους είχα συζήτηση αναφορικά με επιχειρησιακά θέματα, τα οποία παρουσιάστηκαν μέσα από μια διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
Κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πυροσβέστες, είναι η μη αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επαγγέλματος από την πολιτεία, κάτι που αναγνωρίστηκε για τους εθελοντές και 5ετούς συμβάσεως, και η μισθολογική διαφοροποίηση μεταξύ των εργαζομένων.
Η μη ανανέωση του προσωπικού, είναι ένα ακόμη πρόβλημα που οδηγεί το προσωπικό, σε κόπωση και δυσκολία την ώρα του καθήκοντος.Για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους οι πυροσβέστες μας, και πριν το πυροσβεστικό προσωπικό εξουθενωθεί, απαιτείται: Να μεταφερθεί η κτηριακή εγκατάσταση της Π.Υ Βόλου εκτός του αστικού ιστού της πόλης, να ξεκινήσει η ηλικιακή ανανέωση του προσωπικού και να αναγνωριστεί το επάγγελμα του πυροσβέστη ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, προχωρώντας η πολιτεία σε μισθολογική ομογενοποίηση των μισθών των τριών επιπέδων εργαζομένων.Είναι ντροπή για τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές να επισκέπτονται την Πυροσβεστική υπηρεσία Βόλου, ΜΟΝΟ προεκλογικά για λήψη φωτογραφιών, και να μην έχουν κατορθώσει επί 50 χρόνια!!! να μετεγκατασταθεί εκτός του αστικού ιστού της πόλης το κτήριό της, δυσχεραίνοντας το έργο τους και θέτοντας σε περαιτέρω κίνδυνο, περιουσίες πολιτών που καίγονται.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις, και εγώ προσωπικά είμαστε δίπλα στους πυροσβέστες μας και τους στηρίζουμε. Οι Έλληνες για να απολαμβάνουν την Πολιτική Προστασία, κατ εξοχήν έργο των πυροσβεστών, δεν θέλουν μια κυβέρνηση επικοινωνίας όπως είναι η Νέα Δημοκρατία, αλλά μια κυβέρνηση ουσίας.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ μπορεί να διασφαλίσει στους πολίτες ότι δε θα κινδυνεύουν στην καθημερινότητά τους, επειδή «χιόνισε μεσημέρι» ή επειδή «ο στρατηγός άνεμος έφερε τη φωτιά».
Προηγούμενο άρθροΗ Ζ. Μακρή στο Ορφανοτροφείο Βόλου με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας
Επόμενο άρθροΟ Αλέξης Τσίπρας έρχεται στον Βόλο – Δείτε πότε