Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να υποβάλλονται οι ηλικιωμένοι οδηγοί (άνω των 70 ετών) σε τακτικά ιατρικά τεστ προκειμένου να ανανεώνουν την άδεια οδήγησής τους, με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην ΕΕ. Σύμφωνα με την πρόταση, οι ηλικιωμένοι οδηγοί θα πρέπει να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις κάθε πέντε χρόνια, προκειμένου να εξασφαλίζουν ότι είναι κατάλληλοι για την οδήγηση οχημάτων.

Επιπλέον, η Κομισιόν προτείνει να λαμβάνουν μέρος και σε μαθήματα οδήγησης οι ηλικιωμένοι οδηγοί, προκειμένου να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Αν όλα τα παραπάνω δεν τηρούνται, τότε ο οδηγός θα χάνει αυτόματα την άδεια οδήγησης.

Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί από τα κράτη μέλη της ΕΕ, προκειμένου να εγκριθεί και να τεθεί σε εφαρμογή.

Στην Ελλάδα, όλοι οι οδηγοί, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις κάθε τρία χρόνια για την ανανέωση της άδειας οδήγησής τους, ή, τουλάχιστον, έτσι πρέπει να γίνεται……

Επίσης, οι οδηγοί που έχουν συμπληρώσει τα 80 τους χρόνια πρέπει να ανανεώνουν την άδεια οδήγησής τους ανά δύο χρόνια και να υποβάλλονται σε εξετάσεις από γιατρούς πολλών ειδικοτήτων όπως παθολόγος, ωτορινολαρυγγολόγος, οφθαλμίατρος, νευρολόγος ή ψυχίατρος.

Με την έγκριση των παραπάνω, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν και στη χώρα μας.

Πηγή: https://www.newsauto.gr/

Προηγούμενο άρθροΠέθανε γνωστός αθλητικογράφος
Επόμενο άρθροΕρχονται τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ