Σε ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή, πρωταγωνιστούν οι τραγουδίστριες Billie Eilish και Yungblud μαζί με τη συνδιοργανώτρια του ετήσιου Μουσικού Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι στην Αγγλία. Όσο για τον τίτλο του; «Overheated», όπως και ο τίτλος ενός τραγουδιού της Eilish.

Η Billie Eilish παρουσιάζει πολυήμερη εκδήλωση με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, με τον ίδιο τίτλο που διοργανώνεται στο The O2 στο Λονδίνο αυτόν τον μήνα στο πλαίσιο συναυλιών της.

Η νέα ταινία, από τη Sage Foundation, περιγράφεται ως «ένα συναρπαστικό σχόλιο για το Άγχος για το Κλίμα που εξαπλώνεται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο και την ακλόνητη αποφασιστικότητα κορυφαίων ακτιβιστών για το περιβάλλον που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να μετατρέψουν το άγχος σε δράση».

Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα WePresent του WeTransfer αρχικά για 72 ώρες και στη συνέχεια στο διαδίκτυο. Θα προβληθεί επίσης στο Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι.

Με σκηνοθέτη τον Yassa Khan, το ντοκιμαντέρ διάρκειας 40 λεπτών, προβάλλει την ομορφιά και την ευθραυστότητα του φυσικού κόσμου και οδηγεί το κοινό σε ένα καλειδοσκοπικό οπτικό ταξίδι στο μυαλό προσωπικοτήτων της Μουσικής, της Μόδας και του Κλιματικού Ακτιβισμού – για να κινητοποιήσει σε δράση, να εμπνεύσει ελπίδα και να οδηγήσει στην αλλαγή, καθώς ο πλανήτης είναι αντιμέτωπος με την υπερθέρμανση.

Κεντρικό στοιχείο της ταινίας είναι οι φωνές που αντιπροσωπεύουν την πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής: οι κοινότητες αυτόχθονων στον Αμαζόνιο και στη Λαπωνία.

Στην περίληψη αναφέρεται πως: «Μέσω της βαθιάς γνώσης τους για το περιβάλλον, οι αυτόχθονες κοινότητες έχουν αναπτύξει μια ανεκτίμητη κατανόηση του φυσικού κόσμου, η οποία τους έχει δώσει την πιο ισχυρή σχέση με το περιβάλλον που γνωρίζουμε σήμερα – και την κατανόηση του τρόπου διαχείρισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή». 

To άρθρο «Overheated»: Η Billie Eilish σε ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚουτσούμπας: Ο πιο επικίνδυνος ιός είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός
Επόμενο άρθροΣτην «12αδα» του κόσμου οι Εθνικές Εφήβων και Νεανίδων