Άμεση ήταν, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, η ανταπόκριση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στο αίτημα της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ) για θεσμοθέτηση εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια. Ο Βουλευτής διαβίβασε ως Αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας, με την οποία ζητούν την κατοχύρωση εκπτώσεων στα δρομολόγια πλοίων για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Όπως επισημαίνει η ΟΠΟΤΤΕ η θεσμοθέτηση εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών ως πάγιο μέτρο ενίσχυσης τους, θα δώσει σημαντική οικονομική «ανάσα» στις οικογένειες, ενώ θα ενισχύσει και την επιβατική κίνηση. Την ίδια ώρα τονίζουν ότι το μέτρο ισχύει για τις πολύτεκνες οικογένειες και για άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ο αποκλεισμός των τριτέκνων συνιστά άνιση και άδικη μεταχείριση.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι: «Οι ραγδαίες αυξήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα και στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης γονατίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά και ειδικά τις πολυμελείς οικογένειες και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η κυβέρνηση αρνείται να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών. Οφείλει να παρέμβει χωρίς άλλη καθυστέρηση και λάβει συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται σημαντικά από τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συνθήκη».

Προηγούμενο άρθροK. Παπανάτσιου: “Η Κυβέρνηση δεν έχει καμία απάντηση, επαναφέρει ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως απάντηση στην οικονομική δυσχέρεια των πολιτών”
Επόμενο άρθροΗ Μπίλι Άιλις σε ρόλο ηθοποιού