Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η ”Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας” μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου το πρωί της Δευτέρας 24 Απριλίου με θέμα το LNG, όπου, αυτή τη φορά η δημοτική αρχή, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αχ. Μπέο, αποχώρησε……..

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία κατηγορεί τη δημοτική αρχή για ”φυγή” μπροστά σε ένα θέμα που αφορά την υγεία των κατοίκων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

”Από τον Σεπτέμβριο του 2021, που έγινε γνωστό ότι υπάρχει ενδεχόμενο να εγκατασταθεί μονάδα LNG στον Παγασητικό, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) μελέτησε το ζήτημα, αντιλήφθηκε τους κινδύνους, πρώτη τοποθετήθηκε αρνητικά στην επένδυση αυτή και ενημέρωσε σχετικά την κοινωνία του Βόλου και τους φορείς. Η Ομάδα πλειοψηφίας του κ. Μπέου, όπως  προβλέψαμε, πάλι τράπηκε σε φυγή από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες και τους φορείς.

Ο κ. Μπέος όμως πρώτος-πρώτος και καμαρωτός ήταν παρών και οικοδεσπότης μάλιστα, όταν η επενδυτική εταιρεία παρουσίαζε τις θέσεις της στο Δημαρχείο του Βόλου. Τώρα γύρισε τις πλάτες του στην πόλη, και τους φορείς, για λόγους που εκείνος καλά ξέρει. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει προηγούμενο στα Δημοτικά πράγματα της πόλης του Βόλου, το να μην συμμετέχει στις συνεδριάσεις η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου! Όλοι μα όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της Μαγνησίας, σχεδόν το σύνολο της  πολιτικής ηγεσίας της περιοχής μας και το σύνολο των φορέων, έχουν ταχθεί κατά της δημιουργίας των εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Παγασητικό, κάτι που σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας ισοδυναμεί με 55 βόμβες τύπου Χιροσίμα! «Πλην Λακεδαιμονίων» (ομάδα Μπέου) βέβαια, παρόλο που αυτές οι εγκαταστάσεις προγραμματίζονται να γίνουν στα «χωρικά ύδατα» του Δήμου Βόλου. Οι δικαιολογίες του κ. Μπέου ότι: «δεν αποφασίζουμε εμείς αλλά η Κυβέρνηση», αποτελούν γελοιότητες που ούτε μικρά παιδιά δεν μπορούν να πείσουν. Τελικά, με τις ψήφους των μειοψηφιών, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ομόφωνα αποφάσισε, απούσης βέβαια της πλειοψηφίας, ότι ο Δήμος Βόλου δεν θέλει τις επικίνδυνες αυτές εγκαταστάσεις στον Παγασητικό. Για την παράταξη του κ. Μπέου όμως, με εξαίρεση την κ. Καντόλα, μια λέξη ταιριάζει. Ντροπή!

Προηγούμενο άρθροΤο όνομα του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου
Επόμενο άρθρο56χρονος έστειλε στο νοσοκομείο 26χρονο για μια……προσπέραση!!!!!