Για το μεγαλύτερο σκάνδαλο μπάσκετ στην ιστορία του Κοσσυφοπεδίου κάνει λόγο η ομάδα της Πρίστινα, η οποία κατήγγειλε ότι έγινε απόπειρα δωροδοκίας των Ελλήνων διαιτητών Ζαχαρή (Μαγνησίας) και Κάρδαρη (Ζακύνθου), πριν από τον αγώνα με την Τρέπτσα στις 20 Απριλίου.

Αναλυτικά η Πρίστινα, με ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε:

«Αγαπητοί πολίτες της Δημοκρατίας του Κοσόβου, αγαπητοί φίλοι του μπάσκετ… Σας ενημερώνουμε ότι στις 20 Απριλίου, την ημέρα δηλαδή του τρίτου ημιτελικού των play-offs ανάμεσα στην Πρίστινα και την Τρέπτσα ανακαλύψαμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο μπάσκετ στην ιστορία του Κοσσυφοπεδίου! Για την ακρίβεια, αποτρέψαμε μια μεγάλη αθλητική και ηθική βλάβη για την ομάδα της Πρίστινα, τους οπαδούς της και τους λάτρεις του αθλητισμού.

Βασισμένοι σε υποψίες που επιβεβαιώθηκαν εν τέλει από πληροφορίες, ανακαλύψαμε και καταγγείλαμε ποινικό αδίκημα εναντίον ενός προσώπου που φαίνεται να βάζει σε αυτοκίνητο τύπου Mercedes τους δυο Έλληνες διαιτητές του αγώνα (σ.σ. αναφέρονται τα επίθετα των δύο) δωροδοκώντας τους για τη χειραγώγηση του αγώνα μεταξύ της Πρίστινα και της Τρέπτσα υπέρ των φιλοξενούμενων!

Το παραπάνω περιστατικό επιβεβαιώνεται από βιντεοσκοπήσεις. Επαληθεύσαμε το συμβάν και ειδοποιήσαμε την ομοσπονδία μπάσκετ του Κοσόβου που συνομίλησε με τους διαιτητές και παραδέχτηκαν ο,τι έγινε. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι διαιτητές δεν σφύριξαν στο παιχνίδι. Μετά από διευκρίνιση της υπόθεσης, κάναμε την καταγγελία στις αρμόδιες αρχές της Αστυνομίας Κοσσυφοπεδίου πριν από την έναρξη του αγώνα και αναμένουμε την έναρξη ποινικής διαδικασίας εναντίον όλων των εμπλεκομένων το συντομότερο δυνατό.

Καλούμε τις αρμόδιες Αρχές σύμφωνα με το νόμο να κινητοποιηθούν για τη διάσωση του αθλητισμού και του μπάσκετ, να τιμωρήσουν όλους τους εμπλεκόμενους, αποτρέποντας τη διαφθορά. Εν τω μεταξύ, θα απευθυνθούμε στον μεγαλύτερο οργανισμό μπάσκετ, τη FIBA, τον Γενικό Γραμματέα, Ανδρέα Ζαγκλή και την Ελληνική Ομοσπονδία ώστε ο καθένας εξ αυτών να πάρει τα μέτρα του, να τιμωρήσει και να αποτρέψει αυτά τα φαινόμενα».

Από την πλευρά της, η ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) βρίσκεται σε εγρήγορση. Οταν αντιλήφθηκε το θέμα, έστειλε επιστολή στην ομοσπονδία του Κοσόβου, με την οποία ζητάει επίσημη ενημέρωση, ώστε:

α) Είτε να αποτρέψει σπίλωση Ελλήνων διαιτητών, αν υφίσταται τέτοια και δεν αποδεικνύεται κάτι επιλήψιμο ή,

β) Να ανοίξει άμεσα φάκελο και να προχωρήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έρευνες, αν η ομοσπονδία της χώρας επιβεβαιώσει ότι υπάρχει κάτι επιλήψιμο  που ερευνάται.

Προηγούμενο άρθροΣτην κορυφή η Ντόρτμουντ, 4-0 την Άιντραχτ
Επόμενο άρθροΣφοδρή χαλαζόπτωση σε χωριό της Θεσσαλίας-Κάτασπροι δρόμοι