Την έκθεση έργων του Έντι Ράμα στο Ζάππειο επισκέφθηκε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός παρέθεσε αργότερα στο Μέγαρο Μαξίμου δείπνο στον ομόλογό του της Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τα εγκαίνια έκθεσης έργων του στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον Έντι Ράμα στους χώρους όπου φιλοξενείται η έκθεση, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Η έκθεση του Ράμα

Η έκθεση ζωγραφικής και γλυπτών του Έντι Ράμα, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών στο Ζάππειο έχει τίτλο «Improvisations». Αποτελείται από 15 νέα έργα που υλοποιήθηκαν το 2023 ειδικά για τη συγκεκριμένη Έκθεση, 33 ζωγραφικά δημιουργήματα, καθώς και μια επιλογή κεραμικών έργων από το 2015 μέχρι σήμερα.

Την έκθεση, επιμελείται η κ. Κατερίνα Κοσκινά, ιστορικός τέχνης-μουσειολόγος.

Μια κατασκευή-εγκατάσταση μεγάλων διαστάσεων επενδεδυμένη με ταπετσαρία, στην οποίαν έχει εκτυπωθεί ένας μεγάλος αριθμός από τα ζωγραφικά έργα του Έντι Ράμα, ορίζει χωρικά και ενεργοποιεί δυναμικά την έκθεση.

Η ταπετσαρία φέρει και πρωτότυπα έργα, ζωγραφισμένα σε έγγραφα, καθώς και κεραμικά.

Σε χαρτιά μεγέθους Α4 από σημειώσεις, ημερολόγια, ή πολιτικά έγγραφα, που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί, ο E. Rama αυτοσχεδιάζει με χρώματα, παστέλ, μαρκαδόρους και ακουαρέλες που βρίσκονται μόνιμα εκεί, ενόσω ενεργεί ως ανώτερος αξιωματούχος κατά την διάρκεια συναντήσεων και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Ρασοφόρος εκτός εαυτού βρίζει και απειλεί – Δίνει ασυνήθιστες… «ευχές» για παπά
Επόμενο άρθροΒασίλης Καρράς: Αδυνατισμένος και αγνώριστος έναν χρόνο μετά την περιπέτεια με την υγεία του