Τα γραφεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας επισκέφθηκε  ο Υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, κ. Άγγελος Αγραφιώτης.

Η επίσκεψη του κ Αγραφιώτη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Ο κ. Αγραφιώτης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, ο οποίος τον ενημέρωσε ευχερώς για τα διαλαμβανόμενα στον επιχειρηματικό τομέα της Μαγνησίας.

Ο κ Μπασδάνης αναφέρθηκε στην απουσία ρευστότητας από την αγορά, απόρροια της επιβάρυνσης της οικονομίας από την ενεργειακή κρίση και τις πληθωριστικές πιέσεις, δηλώνοντας την απογοήτευσή του αφού δεν διαφαίνεται σύντομη λύση, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος επηρεάζει τον εφοδιασμό πρώτων υλών ιδιαίτερα στα αγροεφόδια και στα σιτηρά, τα οποία αποτελούν την πρώτη ύλη αρκετών τροφίμων, αλλά και της κλιματικής αλλαγής.

Ενθαρρυντική είναι η ανάπτυξη της Μαγνησίας, που την φέρει στις πρώτες θέσεις μεταξύ άλλων πόλεων, σε ίδρυση νέων επιχειρήσεων ιδιαίτερα στον τομέα παροχής υπηρεσιών, αλλά και στον μεταποιητικό. Τα 17.823 μέλη του Επιμελητηρίου, απολαμβάνουν των υπηρεσιών του, μέσα από διάφορα προγράμματα που τρέχουν οι υπηρεσίες του.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμφωνεί με τη διασύνδεση POS – ταμειακής μηχανής και αυτόματης απορρόφησης του ΦΠΑ που αποφασίσθηκε από το υπουργείο οικονομικών, αλλά ζητά την θεσμοθέτηση ακατάσχετου ποσού σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό επιχείρησης, σύμφωνα με το τζίρο της, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας ζητά την ένταξη των οφειλών των επιχειρήσεων μελών του, σε πρόγραμμα αποπληρωμής 120 δόσεων ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Ο κ. Αγραφιώτης γνώρισε στον κ. Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις, αλλά και ο ίδιος προσωπικά στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, η οποία προσφέρει στην Ελληνική οικονομία εκτός των δυσβάσταχτων πλέον φόρων, και νέες θέσεις εργασίας.

Οι Έλληνες για να αισθάνονται ασφαλείς δε θέλουν μια κυβέρνηση επικοινωνίας όπως είναι η Νέα Δημοκρατία, αλλά μια κυβέρνηση ουσίας. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ μπορεί να διασφαλίσει, μεταξύ άλλων, στους επιχειρηματίες ότι δε θα κινδυνεύουν στην καθημερινότητά τους από φορολογικές εκπλήξεις, διατηρώντας μια ισότιμη και δίκαιη οικονομική πολιτική σε ορίζοντα 5ετίας, μείωση του ΦΠΑ και των συντελεστών φορολογίας από το επόμενο έτος, η οποία θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και την κερδοφορία τους. Στις προγραμματικές θέσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ συμπεριλαμβάνεται και το οριζόντιο κούρεμα των κόκκινων δανείων, για να επανεκκινήσει η οικονομία.

Προηγούμενο άρθροΣτον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς ο Χαράλαμπος Αραμπατζής
Επόμενο άρθροΤρικαλινός επιχειρηματίας μήνυσε τη σύζυγό του για εξύβριση και απειλή