Στο επίκεντρο θα βρεθεί για ακόμη μία φορά ο Βόλος, καθώς στην πόλη θα βρεθούν Porsche από όλη την Ευρώπη. Με αφορμή το κλείσιμο των 20 χρόνων από την ίδρυσή του, το Porsche Club Greece με ιδιαίτερη χαρά θα γιορτάσει αυτό το γεγονός με μια τετραήμερη, πανευρωπαϊκή εκδήλωση στον Βόλο και στο Πήλιο από τις 13 ώς τις 16 Ιουλίου. Η ιδέα και το όραμα ενός club οδηγών Porsche γεννήθηκε τον Φεβρουάριο 2003 με την πρώτη συνάντηση ιδιοκτητών οχημάτων αυτής της μάρκας. Ενώ μόνο λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2003 πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση στα γραφεία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων, δίνοντας και μια επίσημη μορφή στο Club.

Η πανευρωπαϊκή εκδήλωση έχει ήδη αναρτηθεί στο Facebook, αλλά και στην επίσημη σελίδα της porscheclubhellas.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα: «Διανύσαμε μια χρονική πορεία 20 ετών οδηγώντας μια πορεία πολλών χιλιομέτρων για να φτάσουμε σήμερα στο 2023! Το Πήλιο είναι γνωστό ως βουνό των Κενταύρων, καθώς η μυθολογία θέλει να το κατοικούν οι Κένταυροι. Οι Κένταυροι ήταν μυθολογικά πλάσματα της αρχαιότητας, όπου εικονογραφούνται ως μισοί άνθρωποι και μισοί άλογα. «Μισοί άνθρωποι» και μισοί «άλογα κινητήρων» και εμείς, οι λάτρεις των Porsche στο σήμερα, δίνουμε λοιπόν ραντεβού στο βουνό των Κενταύρων για να γιορτάσουμε το Club στην Ελλάδα. Το περιμένουμε με ανυπομονησία!».

Σημειώνεται πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής και οι κρατήσεις διαμονής με την προθεσμία να είναι αυστηρά μόνο μέχρι τις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει γνωστοποιηθεί, η άφιξη θα γίνει την Πέμπτη 13 Ιουλίου και την Παρασκευή θα γίνει εκκίνηση από την Αγριά για τον Βόλο. Στις 10 το πρωί θα γίνει εκκίνηση για τον γύρο του Πηλίου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα πληρώματα θα δοκιμαστούν σε «ειδικές ακριβείας – Regularity», δίνοντας έναν αγωνιστικό χαρακτήρα. Το Σάββατο θα γίνει περιήγηση μέσω του ιστορικού τρένου, του «θρυλικού Μουντζούρη» στο καταπράσινο βουνό των Κενταύρων, επιστροφή στις Μηλιές, και ενδιάμεση στάση στην Άνω Γατζέα και στις δύο κατευθύνσεις διαδρομής. Την ίδια ημέρα θα διοργανωθεί δεξίωση για τα 20ά γενέθλια του Porsche Club Greece και απονομές, ενώ την Κυριακή τα πληρώματα θα αναχωρήσουν για να επιστρέψουν στον προορισμό τους.

Προηγούμενο άρθροΚανένα μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας υποψήφιο στις εκλογές
Επόμενο άρθροΔυναμική συμμετοχή του Δήμου Βόλου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «TRAVEL EXPO CYPRUS 2023» στη Λευκωσία