Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022, 21:22

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει στο ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με τις δόσεις των χρημάτων από το στοίχημα, τα οποία έπρεπε να είχαν λάβει από το Υπουργείο Αθλητισμού.

Ως γνωστόν τα πρωταθλήματα μπάσκετ και βόλεϊ ετοιμάζονται να βάλουν «λουκέτο», καθώς τα σχετικά ποσά που θα έπρεπε να έχουν λάβει οι ομάδες και στα οποία είχαν υπολογίσει για τον προγραμματισμό τους δεν έχουν μπει στα ταμεία τους.

Αυτό αναμένεται να συμβεί από το νέο έτος.

Συγκεκριμένα η καταβολή των δόσεων από το στοίχημα, «μετατίθεται» για το 2023.

Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και απειλούνται να τιναχτούν στον αέρα τόσο η Basket League όσο και η Volley League.

Πάντως το συγκεκριμένο πρόβλημα «αγγίζει» και το ποδόσφαιρο ακόμη και τη μεγάλη κατηγορία της χώρας.

Οι ομάδες ενημερώθηκαν πως μέχρι τις 31/12 δεν πρόκειται να μπουν λεφτά στα ταμεία τους, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις τάξεις της Super League.

Μερικές ομάδες τίθενται υπέρ της αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος της Super League, μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, την ώρα που άλλοι σύλλογοι τάσσονται υπέρ του διαλόγου, πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση αναφορικά με την τύχη του πρωταθλήματος.

Η κρίσιμη αυτή συνάντηση της Super League με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη που χειρίζονται το θέμα της καταβολής των χρημάτων που έχουν να λάβουν οι ομάδες από το στοίχημα, θα έχει αύριο (3/8) αντιπροσωπεία της διοργανώτριας αρχής.

Με θέμα, προφανώς, το πότε θα εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία των ΠΑΕ, τη στιγμή που τόσο η Super League 2 όσο και λίγκες άλλων ομαδικών αθλημάτων ενημερώθηκαν πως οι πληρωμές… πάνε για τα μέσα Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Θυμίζουμε πως η σέντρα της σεζόν 2022-2023 έχει οριστεί για τις 20 Αυγούστου, όμως πάρα πολλά θα κριθούν από τα όσα θα ειπωθούν στην συνάντηση των συλλόγων με τα κυβερνητικά στελέχη, μιας και, όπως είπαμε, είναι σαφές ότι χρήματα από το στοίχημα μέχρι το τέλος του έτους… δεν έχει.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022, 21:50

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝταλίκα εγκλωβίστηκε σε χωματόδρομο και χάθηκε για ώρες
Επόμενο άρθροΟ Ματίγια και επίσημα ποδοσφαιριστής του Βόλου