Ενα ρεπορτάζ στην Εύβοια ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

«Η Ελλάδα φλέγεται, όπως και πριν από ένα χρόνο. Τα ίχνη της τεράστιας πυρκαγιάς στην Εύβοια είναι ακόμα εμφανή στον ελαιώνα του Στέφανου και της Μαρίνας Βαλλή στο χωριό Ροβιές. Όπως και η οργή σε βάρος της πυροσβεστικής», γράφει η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Μετά τις πυρκαγιές».

Η εφημερίδα παρατηρεί: «Μήπως δεν ήταν αρκετές οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια το καλοκαίρι του 2021; Σε κάθε περίπτωση δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ένα μεγάλο μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκονταν στις παρυφές της Αθήνας, όπου μαίνονταν ταυτόχρονα μεγάλες πυρκαγιές. Μετά τις φωτιές πέρυσι η κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποσχέθηκε μέτρα για τη βελτίωση της πυροπροστασίας: Περισσότερη χρηματοδότηση, καλύτερη συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών, υποστήριξη από τον στρατό.

Διαβάστε επίσης: Βόρεια Εύβοια: Ενας χρόνος μετά τις φωτιές και ο θυμός σιγοκαίει ακόμα

Και Γερμανοί πυροσβέστες στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανταλλαγή Εμπειρογνωμόνων» («Exchange of Experts»), η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει εκτός αυτού και διεθνή βοήθεια στο πλαίσιο της πρόληψης: Για πρώτη φορά, περισσότεροι από 200 πυροσβέστες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στην Ελλάδα το καλοκαίρι, την περίοδο των πυρκαγιών. Μεταξύ τους και 16 γερμανοί πυροσβέστες. Στη Γερμανία, πυροσβέστες και αρμόδιες αρχές, επιβεβαιώνουν ότι η παρουσία τους έχει ως κύριο στόχο την άσκηση και την συλλογή εμπειριών. Οι γερμανοί πυροσβέστες μπορούν έτσι να διδαχθούν από τους Έλληνες, οι οποίοι είναι πολύ πιο έμπειροι στην αντιμετώπιση μεγάλων πυρκαγιών. Οι εμπειρίες θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις ολοένα αυξανόμενες δασικές πυρκαγιές στην Γερμανία».

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Κορινθίων θα παρεμβαίνει στην άσκοπη κατανάλωση του νερού
Επόμενο άρθροΦυσικό αέριο: «Έκλεισε» η συμφωνία των 27 της ΕΕ για τα έκτακτα μέτρα