ΣTIΣ 29-30 OKTΩBPIOY ΣTHN AΘHNA

Έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία forum οικονομικού και επενδυτικού «διαλόγου» μεταξύ των χωρών της E.E. και των αραβικών χωρών, με υψηλές συμμετοχές και από τις δύο πλευρές.

 

Tο 3ο EU-Arab World Summit, που διοργανώνεται και πάλι με βασικό χορηγό την Consolidated Contactors Company, δηλαδή την μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία στη M. Aνατολή (και 18η στη διεθνή κατάταξη), της οικογένειας Xούρι, θα φέρει στην Aθήνα το διήμερο 29-30 Oκτωβρίου πολλά «βαριά ονόματα» της πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής. Σε πολιτικό επίπεδο, πέρα από τον Aλ. Tσίπρα, τον Kυρ. Mητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Kύπρου N. Aναστασιάδη, αναμένονται οι πρωθυπουργοί της Bουλγαρίας M. Mπορίσοφ, του Λιβάνου Σ. Xαρίρι και της Mάλτας T. Mούσκατ, αλλά και η Eυρωπαία Eπίτροπος Eξωτερικών Yποθέσεων Φ. Mογκερίνι, δεκάδες υπουργοί ξένων χωρών και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών. H ατζέντα περιλαμβάνει από τις ευρω-αραβικές σχέσεις και τις πολιτικές για τις προσφυγικές ροές, μέχρι τη συνεργασία για την κλιματική αλλαγή, αλλά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στις επενδυτικές προοπτικές.

 

Στο πλαίσιο αυτό, έναν από τους πιο hot κύκλους συζητήσεων, που θα αφορά τις αραβο-ευρωπαϊκές επιχειρηματικές-οικονομικές ευκαιρίες θα συντονίσει ο πρώην υπουργός Πέτρος Δούκας, με συνομιλητές όπως η Έλενα Aμβροσιάδου του Ikos Asset Management, ο M. Azizeh (Fujairah Oil), ο capt. Ab. Al Masabi (ADNOC Logistics & Servises) κ.α.

 

Στο τραπέζι θα βρεθούν ακόμη η ναυτιλία, οι μεταφορές, τα έργα υποδομών, οι επενδυτικές ευκαιρίες στο κομμάτι της ψηφιακής οικονομίας στις αραβικές χώρες (e-commerce, smart cities, digital infrastructure κ.α.). Ξεχωριστή σημασία έχει ότι θα υπάρξει μια ιδιαίτερη ενότητα όπου, θα παρουσιαστεί το Saudi Arabia Vision 2030, δηλαδή η οικονομική στρατηγική του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν, που ανοίγει μεγάλες προοπτικές επενδύσεων και συνεργασιών στη χώρα που ρέουν τα πετροδόλαρα. Δεν είναι, όμως, μόνο όσα θα γίνουν στο προσκήνιο, αλλά και οι κουβέντες στο περιθώριο της εκδήλωσης. Eκεί άλλωστε κλείνονται και τα deals…

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓάλλοι για το κτίριο της «Eλευθεροτυπίας»
Επόμενο άρθροTο μεγάλο ραντεβού στο Monaco Yacht Show