Στις 11 το πρωί της Δευτέρας 24 Απριλίου έχει οριστεί για 3η φορά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για την έκφραση γνωμοδότησης όσον αφορά στην κυβερνητική πρόθεση για εγκατάσταση μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Παγασητικό κόλπο, μέσα στα όρια του δήμου. Μέχρι τώρα έχουν εκφραστεί πολλές αντιδράσεις σε μια τέτοια προοπτική και από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, ο οποίος πρόσφατα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με βάση αναλυτικά στοιχεία που παρουσίασε.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου αναβλήθηκε τις δυο προηγούμενες φορές λόγω…..έλλειψης απαρτίας. Τώρα όμως, δεν απαιτείται απαρτία για τη συνεδρίαση.

Στο μεταξύ, ο Αλιευτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων Βόλου, η Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας ¨ΑΡΓΩ¨, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Μορφωτικός και Αλιευτικός Σύλλογος Μαράθου ¨Νηριήδες¨, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Στεφάνου, ο Σύλλογος Κριθαριάς ¨Ο Νέος Απόστολος¨, ο Σύλλογος Προστασίας και Ανάδειξης Παγασητικού ¨Ο Παγασητικός μας Ενώνει¨, η Πρωτοβουλία Πολιτών ¨ΟΧΙ LNG στον Παγασητικό-ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ SOS¨ σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για το LNG τονίζουν:

«Συμπολίτισσες/τες,
Οι Δήμαρχοι, Αλμυρού, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς και Ρήγα Φεραίου, με ομόφωνη απόφαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων είπαν ΟΧΙ στη μονάδα LNG στον Παγασητικό μας.

Στους Δήμους Χαϊδαρίου και Ελευσίνας για να αποτρέψουν αντίστοιχη εγκατάσταση σταθμού ”FSRU” στην περιοχή τους, οι Δήμαρχοι κάλεσαν σε συνεργασία τους τοπικούς Συλλόγους και φορείς. Στην Καβάλα το 2014 οι πολίτες με γενικό ξεσηκωμό, κατάφεραν και ακύρωσαν την κατασκευή μονάδας LNG στο λιμάνι τους. Παντού οι Δήμαρχοι προστατεύουν την πόλη τους, σε συνεργασία με τους πολίτες.
Αντίθετα ο Δήμαρχος Βόλου, δύο φορές, προκάλεσε τεχνητή έλλειψη απαρτίας, περιφρονώντας φορείς και πολίτες που παραβρέθηκαν, στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Επιπλέον η Δημοτική Αρχή όρισε την 3η επαναληπτική συνεδρίαση τη Δευτέρα 24/4 και ώρα 11.00 το πρωί. Ελπίζουν ότι δεν θα είμαστε εκεί, ωστόσο θα τους διαψεύσουμε.

Καλούμε τον Δήμαρχο Βόλου έστω και τώρα, να αφουγκραστεί τις ανησυχίες της κοινωνίας και να παραστεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας ανταποκρινόμενος στη θεσμική του υποχρέωση να εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση και να στείλει υπόμνημα αντιρρήσεων στη ΡΑΕ, για το μείζον αυτό θέμα της πόλης.

Βέβαια η συνεδρίαση αυτή τη φορά θα γίνει, βάσει του νόμου, με ή χωρίς την παρουσία του ίδιου και της ομάδας του. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε εκεί, θα απαιτήσουμε να ακουστεί η φωνή μας, η φωνή των πολιτών που εκφράζουμε, ενώνοντας τη φωνή μας με τη φωνή των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των συμπολιτών μα, που λένε ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ.
Αγαπάμε την πόλη μας, διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας να ζούμε σε ένα ασφαλές και βιώσιμο περιβάλλον, που θα διασφαλίζει την υγεία μας και την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου, που θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων και η Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Πολιτών».

 

 

Προηγούμενο άρθροΑ’Β’Γ’ ΕΠΣΘ-Αποτελέσματα-Βαθμολογίες
Επόμενο άρθροΑΕΚ και Παναθηνα’ι’κός χέρι-χέρι για τον τίτλο του πρωταθλητή στα play offs