Ελεύθερος να επιστρέψει στην Τουρκία αφέθηκε ο οδηγός, στο φορτηγό του οποίου βρέθηκαν δύο νεαροί Σύροι, με προορισμό την Δυτική Ευρώπη. Μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με όρο την εμφάνιση μια φορά τον μήνα στο Ελληνικό Προξενείο της Άγκυρας, και εγγυοδοσία ύψους 2.000 €, την οποία έχει ήδη καταθέσει.

Στην απολογία του ο 30χρονος οδηγός, υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι οι δύο μετανάστες είχαν κρυφτεί στην καρότσα του φορτηγού του, ενώ ισχυρίστηκε πως πιθανώς οι δύο Σύροι να μπήκαν σε κάποια στάση που έκανε για να φάει και να ξεκουραστεί.

Μέσω της πλατφόρμας TikTok φέρεται να ήρθαν σε επικοινωνία με τον διακινήτη, ο οποίος για το αντίτιμο των 2.000 ευρώ τους υποσχέθηκε ότι θα φτάσουν στην Γερμανία και την Ολλανδία αντίστοιχα. Το φορτηγό έφτασε στο Τελωνείο του Βόλου, όπου στον τυπικό έλεγχο που σε πραγματοποιείται στα φορτία των οχημάτων, εντοπίστηκαν οι δύο Σύροι. Ειδοποιήθηκαν λιμενικοί οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη του 30χρονου Τούρκου οδηγού και των νεαρών ανδρών, 24 και 30 ετών αντίστοιχα.

Το Δικαστήριο έκρινε τους δύο Σύρους ένοχους, καταδικάζοντάς τους σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών έκαστος με αναστολή για της κατηγορίες της παράνομης εισόδου στην χώρα. Μάλιστα, οι δύο άντρες θα πρέπει να μείνουν σε κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της διοικητικής τους απέλασης.

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Ένοχος για εμπρησμό από πρόθεση ο 62χρονος γιατρός – Θα εκτίσει δύο μήνες
Επόμενο άρθροΒόλος: Έκλεψαν από οδηγό ταξί 600 ευρώ – Τα προόριζε για την διατροφή του παιδιού του