Τους δύο επόμενους μήνες στην φυλακή θα περάσει ο 62χρονος γιατρός, ο οποίος απασχολούσε την κοινή γνώμη καθώς έβαζε φωτιά στο σπίτι του. Μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας συνελήφθη, όταν και φέρεται να έκαψε εγκαταλελλειμμένη αποθήκη στο κέντρο του Βόλου, κοντά στην βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρική προβλήματα, διώκεται για εμπρησμό από πρόθεση. Δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου κρίθηκε ένοχος, με το Δικαστήριο να τον καταδικάζει σε φυλάκιση οκτώ μηνών, με μειωμένη ικανότητα για καταλογισμό και έκτιση μέρους της ποινής δύο μηνών, ενώ θα οδηγηθεί στις φυλακές Λάρισας.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως είναι καλά και δεν χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας, αλλά στο ακροατήριο ήταν εμφανώς σε κακή κατάσταση. Η εισαγγελέας έδρας στην πρόταση της δήλωσε έκτιση ποινής τριών μηνών, αλλά το Δικαστήριο αποφάσισε το ύψος της ποινής να είναι δύο μήνες, διάστημα στο οποίο θα παραμείνει σε κατάστημα κράτησης.

Καθώς δεν υπάρχει κάποια δημόσια δομή για να προσφερθεί ψυχιατρική περίθαλψη στον 62χρονο, ενώ ταυτόχρονα εκείνος και οι συγγενείς του δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα της ιδιωτικής κλινικής, η ποινή φυλάκισης αντιμετωπίζεται ως “προφυλακτική”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος του 62χρονου περιέχει παλιότερες αιτήσεις ακούσια νοσηλείας, μετά από επανειλημμένες φωτιές στο σπίτι του στη Ν. Ιωνία, ενώ με την εισαγωγή του στην φυλακή αναμένεται να υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις με ενδεχόμενο παραπομπής του στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Προηγούμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Παρασκευή 26 Μαϊου 2023
Επόμενο άρθροΒόλος: Ελεύθερος ο 30χρονος οδηγός φορτηγού – Στην καρότσα του βρέθηκαν Σύροι μετανάστες