Ξεκίνησε χθες το απόγευμα η έκθεση upcycling με τίτλο «Ένα οικοσύστημα από….σκουπίδια». Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στον θόλο του παραλιακού κτιρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσιάστηκε το υπόβαθρο της έκθεσης, όπως επίσης και οι φορείς που συνεργάστηκαν για την δημιουργία και παρουσίαση αυτού του εντυπωσιακού και πρωτότυπου έργου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Καλλιτεχνικής Ομάδας της Επιτροπής Πολιτών, που συνεργάστηκε με την Περιβαλλοντική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Σύλλογο Πολιτών Μαγνησίας.

Στόχος της έκθεσης είναι να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το μείζον πρόβλημα των απορριμμάτων, να ενημερώσει σχετικά με έναν τρόπο μείωσής τους, αυτόν της δημιουργικής ανακύκλωσης (upcycling) και να ανοίξει έναν διάλογο, εσωτερικό και εξωτερικό, που αφορά τη θέση, στάση και συμπεριφορά του καθένα μας απέναντι στο περιβάλλον.

Η έκθεση ξεκινάει τη λειτουργία της για το κοινό από σήμερα Πέμπτη 25/5 και θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Τετάρτη 31/5. Οι ώρες που μπορεί να επισκεφθεί κάθε ενδιαφερόμενος είναι από τις 11 έως τις 12.30 το πρωί και από τις 7 μέχρι τις 8.30 το απόγευμα. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης γκρουπ, ομάδων, σχολείων και άλλων φορέων, οι οποίοι μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με την υπεύθυνο της έκθεσης, κ. Ιφιγένεια Ηλιοπούλου. Οι ομαδικές επισκέψεις θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν πάνω στην μορφή του upcycling, αλλά και να δουν ένα δημιουργικό βίντεο για το πως δημιουργήθηκαν αυτά τα έργα από σκουπίδια.

Μέσα από την έκθεση ο καθένας μας πρέπει να αντιληφθεί την ανάγκη μείωσης της παραγωγής σκουπιδιών σε καθημερινή βάση, όπως επίσης και η δρομολόγηση δράσεων για την προώθηση της ανακύκλωσης. Υπάρχει ανάγκη για μια ατομική αλλά και συλλογική προσπάθεια στην πορεία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση, διατίθονται παράλληλα προς πώληση, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του Συλλόγου Πολιτών Μαγνησίας.

 

Προηγούμενο άρθροΣπίτι μου: Τα νέα στοιχεία για τις αιτήσεις
Επόμενο άρθροΗ Μικρή Γοργόνα και άλλες οκτώ ταινίες από σήμερα στα σινεμά