Νέες απειλές κατά της Ελλάδας, εκτοξεύει ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, καταδεικνύοντας την ενόχληση της τουρικής ηγεσίας για την αναβάθμιση της χώρας μας μετά τις αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στη Hurriyet αναφέρει ότι οι διμερείς συμμαχίες της Ελλάδας θα προκαλέσουν ζημιά και ρωγμές στο ΝΑΤΟ και πως δεν είναι λογικό «να μην κοιτάς τον μπόι σου και την ισχύ σου».

«Στη Μεσόγειο κάποιες χώρες δεν κοιτάζουν το μπόι τους και την ισχύ τους και προσπαθούν να αναλάβουν κάποιους ρόλους», αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι, στην Τουρκία. Αντιστρέφοντας την πραγματικότητα ο Ακάρ δηλώνει ότι η Άγκυρα αποτελεί εγγύηση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Στρέφει τα βέλη του κατά της Γαλλίας λέγοντας ότι προσπαθεί να συμμαχήσει με την Ελλάδα στον ενεργειακό τομέα αλλά την προμηθεύει και με όπλα δημιουργώντας ζημιά και στο ΝΑΤΟ και στην Ελλάδα.

Ερντογάν: Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις εξόρυξης στη Μεσόγειο

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προαναγγέλλει τη συνέχιση των επιχειρήσεων εξόρυξης σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο,

«Είτε το θέλετε είτε όχι εμείς θα αυξήσουμε τα γεωτρύπανα τα οποία διαθέτουμε, θα κάνουμε και περισσότερες σεισμικές έρευνες. Ό,τι υπάρχει στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα εμείς θα το εξορύξουμε» δήλωσε, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε την έναρξη των προετοιμασιών για τη δημιουργία του 2ου και του 3ου γύρου πυρηνικών σταθμών της χώρας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛάρισα – Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρό 18χρονο παιδί
Επόμενο άρθροΝίκος Τζανάκης – Τις επόμενες τρεις εβδομάδες τα κρούσματα θα κυμανθούν μεταξύ 9 και 11 χιλιάδων