Ο Γιάννης Μπουρνούς βουλευτής Λέσβου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών (Ευρωπαϊκές υποθέσεις) του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στους Στεφανία Χαρίτου και Ανδρέα Παπασταματίου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Όπως είπε ο κ. Μπουρνούς, ο κ. Μηταράκης δίνει 2,9 εκατ. ευρώ για να ενοικιάσει 350 στρέμματα στον Καρά Τεπέ μέχρι το 2025 και of the record έχει πει ότι θα έχει 12.000 άτομα. Παραδώσαμε την Μόρια με 5.678 ανθρώπους τον Ιούλιο του ’19, υπενθύμισε, ενώ η ΝΔ την έφτασε 21.000 διακόπτοντας την αποσυμφόρηση και σήμερα πανηγύριζε, μέχρι πριν την πυρκαγιά, που την έφτασε μόνο στις 13.000!
«Η Ευρώπη έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα, δίνοντάς της μόνο λεφτά και χτυπώντας τον κ. Μητσοτάκη φιλικά στην πλάτη, που έχει αποδεχθεί τον ρόλο του ευρωπαίου δεσμοφύλακα. Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα», τόνισε ο κ. Μπουρνούς.

Επεσήμανε μάλιστα ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και δυστυχώς ούτε του ΚΙΝΑΛ, ούτε του ΚΚΕ δεν υπέγραψαν την κοινή έκκληση 170 ευρωβουλευτών από 6 πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, μεταξύ αυτών και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προς την ηγεσία της Κομισιόν και τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, για πλήρη εκκένωση του κόσμου, που ήταν στη Μόρια από τη Λέσβο προς τα κράτη-μέλη.

Ο αν. Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε την επίσκεψη του κ. Ζάεφ στην χώρα μας και σχετικώς με τις διακρατικές συμφωνίες με την γειτονική χώρα, που θα έρθουν στην Βουλή, διατύπωσε το ερώτημά αν θα ψηφίσει όλη η ΝΔ τις διακρατικές συμφωνίες (με την Β. Μακεδονία).

Όπως είπε, ο κ. Ζάεφ αποκάλυψε στο Τwitter ότι με τον κ. Μητσοτάκη συμφώνησαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία θετική εξέλιξη και τόνισε, ο κ. Μπουρνούς ότι «χθες ολοκληρώθηκε ένας κύκλος ψέμματος και μιας επικίνδυνης πατριδοκάπηλης εκστρατείας την οποία ενεργοποίησε η ΝΔ». Προσέθεσε δε ότι δεν ξέρει πως αισθάνεται η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ και ο κ. Σαμαράς, ο κ. Μπογδάνος ο κ. Κυρανάκης.

Τέλος αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μπουρνούς είπε πως «η κυβέρνηση Ερντογάν επέλεξε την διπλωματία των κανονιοφόρων, εμείς θεωρούμε ότι με το πιστόλι στον κρόταφο δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική διπλωματία επωφελής και για τις δύο πλευρές».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗράκλειο: Επανεκκίνηση της κρουαζιέρας με ασφάλεια – Από τις λίγες χώρες που ωφελούνται η Ελλάδα
Επόμενο άρθροΓονείς ζητούν βεβαιώσεις από γιατρούς για απαλλαγή των παιδιών τους από χρήση μάσκας