Η φωτογραφία – ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το «LIVE NEWS» σοκάρει και σφίγγει το στομάχι. Ένα νεογνό μόλις έχει έρθει στον κόσμο μέσα σε μια λεκάνη στις τουαλέτες του νοσοκομείου ΚΑΤ.

«Πραγματικά ένα ασύλληπτο γεγονός, δεν το χωράει νους ανθρώπου» σχολίασε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε επίσης: Για «κακιά στιγμή» μιλά ο πατέρας του βρέφους που δίνει μάχη για τη ζωή του – Την Τετάρτη η απολογία του

«Δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος» θα πει αποκλειστικά στο «LIVE NEWS» η μητέρα του νεογνού, η οποία αντιλήφθηκε τους πόνους της γέννας στο παρά ένα και μάλιστα όσο η ίδια είχε βάρδια ως καθαρίστρια στο νοσοκομείο.

«Εγώ δεν το ήξερα καν ότι ήμουν έγκυος. Την ημέρα που γέννησα, το ένιωσα. Ένιωσα έντονα πόνο. Ήμουν στην πρωινή βάρδια».

«Πήγα στο μπάνιο και βγήκε το μωρό»

Όλα εκτυλίχθηκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Η νεαρή κοπέλα βρισκόταν κανονικά στο πόστο της ως καθαρίστρια στα χειρουργεία, όταν ξαφνικά ένιωσε έναν έντονο και οξύ πόνο.

«Πόναγα και πήγα στα εξωτερικά ιατρεία. Μετά νόμιζα ότι ήθελα να κάνω το… άλλο και μου βγήκε το μωρό».

Η γυναίκα έχει μόλις γεννήσει μέσα σε μια λεκάνη στην τουαλέτα του ΚΑΤ. Αποσβολωμένοι οι γιατροί, μην γνωρίζοντας τι ακριβώς έχει συμβεί, την είδαν να βγαίνει από την τουαλέτα μέσα στα αίματα.

«Ξαφνικά βγήκε από μια τουαλέτα και διαπίστωσαν εκεί η προϊσταμένη της εφημερίας και οι συνάδελφοι ότι είχε αίμα. Οδηγήθηκαν στην τουαλέτα και είδαν μέσα στην λεκάνη με αποκόλληση πλακούντα το μωράκι» είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Αμέσως ειδοποιούνται οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες τόσο στη λεχώνα όσο και στο νεογνό.

«Κινηθήκαμε γρήγορα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αναζητήσαμε τη μητέρα και το νεογνό και κάναμε μια διαχείριση γρήγορη. Δεν είμαστε ένα νοσοκομείο που έχει γυναικολογική/ μαιευτική προφανώς. Είχαμε μια ανησυχία για το μωρό. Για εμάς ήταν μια έκπληξη γιατί συνήθως δε γεννιούνται παιδιά στο ΚΑΤ» λέει χειρουργός του ΚΑΤ.

Μοναδική του σκέψη να κάνει τα πάντα για να κρατήσει στη ζωή το μωρό που ήρθε με τόσο αναπάντεχο τρόπο στη ζωή. «Αφού απολίνωσε τον ομφάλιο λώρο και είδα ότι το μωράκι αντέδρασε, ξεκινήσαμε μια διαδικασία διαχείρισης και της μητέρας και της μικρής να τα πάμε στο καταλληλότερο υγειονομικό σχηματισμό που ήταν το «Έλενα». Όλα αυτά καταφέραμε να τα ολοκληρώσουμε σε μια ώρα».

«Το παιδάκι ήθελε να ζήσει»

Μητέρα και νεογνό μεταφέρθηκαν άμεσα στο «Έλενα», εκεί όπου παραμένει μέχρι και σήμερα το πρόωρο μωράκι σε θερμοκοιτίδα.

«Το βλέπω κάθε απόγευμα το μωρό. Κι όταν πρώτα ο Θεός πάω πίσω στη δουλειά, θα τους πάρω αυτούς τους δύο γιατρούς που με σώσανε να τους ευχαριστήσω κι από κοντά» σχολίασε η μητέρα.

«Οι συνάδελφοι, γιατροί και λοιπό προσωπικό έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, ενώ δεν είναι ειδικότητά τους και έσωσαν και το μωράκι και τη γυναίκα», σημείωσε ο κ. Γιαννάκος.

«Το παιδάκι ήθελε να ζήσει. Αυτό είναι το βασικό. Έχουμε διαχειριστεί αρκετά περιστατικά αλλά στο συγκεκριμένο δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένος. Αλλά δείξαμε μια ετοιμότητα σαν ομάδα, γιατροί, νοσηλευτές, όλοι».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το αν πράγματι η εν λόγω γυναίκα δεν είχε αντιληφθεί πως κυοφορούσε ή εάν τελικά επρόκειτο για περιστατικό εργασιακού εκφοβισμού.

«Αυτό που μπορεί να υποθέσει κανείς ότι η συνάδελφος ήταν για πολύ καιρό άνεργη και φοβόταν μήπως τη διώξει ο εργολάβος. Ενώ αν εργαζόταν μόνιμη στο νοσοκομείο δε θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά».

Όπως λέει ο ίδιος, «έχουν προηγηθεί 5 γέννες από την ίδια γυναίκα. Μπορεί να συμβεί να μην καταλαβαίνει ότι είναι έγκυος; Πρέπει να μας απαντήσουν οι ειδικοί».

Όπως αποκαλύπτεται, τα πέντε παιδιά της γυναίκας δεν είναι στην επιμέλειά της, με την ίδια να λέει ότι, αφού τελειώσει η άδεια μητρότητας, θέλει να επιστρέψει στη δουλειά της.

Η μητέρα έλαβε εξιτήριο την περασμένη Παρασκευή, ενώ το πρόωρο μωράκι νοσηλεύεται ακόμα σε θερμοκοιτίδα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
Επόμενο άρθροΥπουργικό Συμβούλιο: Στις 11 το πρωί η συνεδρίαση – Τα θέματα που θα συζητηθούν