Για «εγκληματικές υποχωρήσεις» από την πλευρά της κυβέρνησης στη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου.

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», ο κ. Καράογλου τόνισε:

 

«Αν το κρατίδιο αυτό δεν καταλάβει ότι το μέλλον και η προοπτική του είναι να σταματήσει τους αλυτρωτισμούς, να σταματήσει τον σφετερισμό της ιστορίας της Μακεδονίας, να πουν την αλήθεια και στον εαυτό τους ότι είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία, αν δεν τα καταλάβουν αυτά οι πολίτες δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα, όσες υποχωρήσεις και να κάνουμε. Η κυβέρνηση νομίζω ότι έκανε εγκληματικές υποχωρήσεις, τα έδωσε όλα και παρόλα αυτά οι Σκοπιανοί πάλι δεν ήταν ικανοποιημένοι. Δεν θέλουν να κάνουν τον συμβιβασμό, θεωρούν ότι εμείς εκεί όλοι οι Έλληνες Μακεδόνες είμαστε καταπατητές, κατακτητές ενός χώρου που ανήκε σε αυτούς» ανέφερε.

 

Για την πολιτική αντιπαράθεση που προκλήθηκε από τα δημοσιεύματα για συνάντηση Ζ. Ζάεφ και Μ. Σπυράκη, ο κ. Καράογλου είπε πως «η κυβέρνηση επιμένει γιατί δεν έχει τι άλλο να αναδείξει και προσπαθεί να αναδείξει ένα θέμα που δεν υπάρχει».

 

Πρόσθεσε ότι, «η ΝΔ δεν κάνει μυστική διπλωματία, είναι ξεκάθαρη, η θέση της εκπεφρασμένη και μάλιστα προς τιμή του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στην ομιλία του στο Βελλίδειο, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη κ. Πάιατ ξεκαθάρισε τη θέση μας. Είπε δηλαδή ότι εμείς στη ΝΔ θεωρούμε ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι εθνικά επιζήμια και γι’ αυτόν τον λόγο, είτε σήμερα που είμαστε αντιπολίτευση, είτε αύριο που θα είμαστε κυβέρνηση, όταν έλθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή θα την καταψηφίσουμε. Απλά και ξεκάθαρα. Το ότι συναντήθηκε τυχαία η κυρία Σπυράκη με τον κ. Ζάεφ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την έπιασε ψιλοκουβέντα ο κ. Ζάεφ και ζήτησε να του πει ποια είναι η θέση της ΝΔ νομίζω είναι μια καλή ευκαιρία, δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν, λογικό και ανθρώπινο να θέλουμε να συνομιλούμε. Του ξεκαθάρισε λοιπον ποια είναι η θέση της ΝΔ, η θέση της ΝΔ ειναι ότι αυτή η συμφωνία δεν πρέπει να προχωρήσει, είναι μια συμφωνία που βλάπτει τη χώρα και αυτό το ξεκαθάρισε η Μαρία Σπυράκη».

 

Σχολιάζοντας δήλωση του υπουργού Εξωτερικών σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι αν κάποιος θέλει να αμφισβητήσει και την κυβέρνηση και τα της Συμφωνίας των Πρεσπών ας φέρει στη Βουλή την αμφισβήτηση, ο κ. Καράογλου είπε πως αυτό «ειναι ένα μήνυμα που στέλνεται προς τον κυβερνητικό εταίρο τον κ. Καμμένο, ο οποίος είναι ‘τζάμπα μάγκας’. (…) Όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου και αν προλάβουν (να φέρουν τη Συμφωνία στη Βουλή), τότε εμείς (η ΝΔ) έχουμε ένα μεγάλο όπλο που λέγεται πρόταση δυσπιστίας θα την καταθέσουμε. Τότε θα δούμε ποια θα ειναι η στάση του κ. Καμμένου. Θα ρίξει την κυβέρνηση ή θα κρύβεται και πάλι; Και άλλωστε ποιος κύριος Καμμένος και ποιο κόμμα του; Από τους επτά βουλευτές οι τρεις έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσουν τη συμφωνία, δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τη γραμμή του κ. Καμμένου».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥπερβολική αντίδραση το sell off των τραπεζικών μετοχών
Επόμενο άρθροΤσακαλώτος: Οι τράπεζες δεν καταρρέουν